Nutella može biti i zdrava, ako je odlučite napraviti sami. Imamo ukusan i jednostavan recept

Zašto bismo se odrekli najdražeg čoko-lješnjak namaza, kad ga možemo napraviti u zdravoj, sirovoj varijanti?

Nutella podiže prašinu čim je se spomene. Neki je obožavaju i ne mogu zamisliti uživanje u palačinkama ili vaflima bez nje, dok su drugi pak zakleti protivnici ovog čokoladnog namaza jer je iznimno kaloričan, pun masti i općenito – nezdrav.

Iako bismo se svi trebali složiti da originalna Nutella definitivno nije najzdravija namirnica na svijetu, jednako tako se možemo složiti s time da je većini ljudi jako ukusna. Kako onda pomiriti želju za kremastim čoko namazom i zdravu prehranu? Jednostavno!

Pronašli smo recept za zdravu, sirovu Nutellu koju možete napraviti u vlastitoj kuhinji. I ne, neće biti ista kao original – bit će još i bolja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anastasia | Vegan Recipes (@anastasia.gamova)

Uz samo nekoliko zdravih, kvalitetnih sastojaka i uz pomoć dobrog blendera, možete napraviti čokoladni namaz s dodatkom prženih lješnjaka koji će biti neodoljiv svim vašim ukućanima. Spoj sirovog kakaa, pečenih lješnjaka, kreme od datulja i malo rogača stvorit će rapsodiju okusa. Iako će i takav domaći namaz biti kaloričan, bit će uvelike zdraviji od onog kupovnog. Kontrolirat ćete sve namirnice koje u njega idu, prilagoditi ga vlastitom ukusu i uz to ćete biti sigurni da niste dodavali bijeli rafinirani šećer i nezdrava ulja.

Bacite se stoga na posao i pripremite sirovu vegansku Nutellu:

Sastojci:

  • 200g svježih datulja (bez koštica)
  • 50g lješnjaka
  • 1 žlica mljevenog rogača
  • 4-5mm štapića vanilije
  • 1 čaša destilirane vode
  • 25-30 g kakao praha (po ukusu)

Postupak pripreme:

Za pripremu ovog namaza postoje dvije opcije. Prva je da lješnjake potopite preko noći u vodu i zatim isperete. Zatim ih stavite u blender i pustite da se dobro izblendaju, dok ne postanu maslac. Druga opcija je da lješnjake stavite na pleh i prepržite na pek papiru u pećnici na 160 stupnjeva, oko 15 minuta i pri tome pazite da ne pregore. Nakon toga ih izvadite i stavite u krpu te očistite od ljuskica. Potom ih stavite blendati i blendajte ih sve dok ne dobijete maslac od lješnjaka. Zatim svježe datulje očistite od koštica, a od štapića vanilije odrežite 4-5 milimetara. U blender s maslacem od lješnjaka zatim dodajte još i vaniliju, rogač, datulje i sirovi kakao prah. Sve ponovno dobro izblendajte i kada ste zadovoljni okusom preselite u staklene posudice i spremite u frižider na hlađenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelsey (@kelsey_thefarmersdaughter)

GastroGreen healthyNutella može biti i zdrava, ako je odlučite napraviti sami. Imamo ukusan...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram