Nove upute Crvenog križa – koje namirnice i potrepštine trebate pripremiti za slanje u potresom pogođena područja?

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete i pozivom na broj 060 9011

Strašan razorni potres jučer je pogodio Petrinju i Sisak te brojna okolna mjesta. Situacija je ozbiljna, mnogi su ostali bez svojih domova, a neumorna podrhtavanja tla ne dopuštaju nam da se u opustimo i sve napore usmjerimo prema sanaciji štete. Vojska, policija, vatrogasci i HGSS neumorno rade na otklanjanju ruševina i vjerujemo da ste gledajući te prizore i sami poželjeli dati konkretnu pomoć svim našim ljudima koje je zadesila ova strašna prirodna katastrofa.

Hrvatska je već puno puta pokazala veličinu svog srca kada je najteže i još jednu potvrdu dobili smo jučer – ne postoji dio Lijepe Naše iz kojeg nije potekla želja da se pomogne ljudima kojima je sada najteže.

Najnovije upute Crvenog križa

Sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja timova na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Moguće je uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

 

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete i pozivom na broj

060 9011

(Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru.

Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

 

Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa.

Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na početnoj stranici.

Zagrepčani donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom.

I ono što je najbitnije, zadržite volju za pomoći u danima i mjesecima koji slijede! Petrinja, Glina, Sisak, Majske Poljane i sva ostala mjesta u blizini trebaju našu pomoć u narednom periodu.

LifestyleZdravljeNove upute Crvenog križa - koje namirnice i potrepštine trebate pripremiti za...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram