Sočna čoko torta od samo šest sastojaka? Može!

Ako tražite brzu, a jako ukusnu slasticu koju biste mogli pripremiti ovog vikenda imamo sjajan recept za vas.

Opće je poznato da Šveđani znaju ponešto o tome kako kvalitetno živjeti. Jedna od najsretnijih nacija na svijetu tako redovito uživa u toplini svog doma, zna cijeniti male stvari, a sudeći po receptu koji vam danas predstavljamo obožava i čokoladu.

Definicija comfort fooda za nas je vruća čokolada, no što ako ju možete spojiti s još jednim omiljenim desertom – browniesima? Upravo ta kombinacija spojena je u švedskom čokoladnom desertu Kladdkaki, torti od samo šest sastojaka. Neka vas očara njezina kremasta sredina i sočnost.

Švedska čoko torta – Kladdkaka

Sastojci:

  • 135 g maslaca
  • 55 g kakaa u prahu (plus 1 žlica)
  • 350 g šećera
  • 110 g glatkog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja lagano umućena
  • opcionalno – rum po želji

Postupak pripreme:

  • Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno kalupa za tortu obložite krugom papira za pečenje, a zatim namastite papir i ostatak kalupa. Otopite maslac u posudi srednje veličine, a zatim skinite s vatre i ostavite sa strane.
  • Maslacu dodajte kakao, šećer, brašno i vaniliju te malo promiješajte. Zatim dodajte jaja i sve zajedno promiješajte dok se dobro ne sjedine. Po želji dodajte ruma. Ulijte smjesu u kalup za torte i pecite 25 do 30 minuta dok se vrh ne ukruti, ali središte je i dalje sočno (vrh bi trebao biti čvrst, ali treba pucati pod pritiskom prsta).
  • Ostavite kolač da se ohladi u kalupu, a zatim nožem provucite između kalupa i kolača kako biste ga olabavili. Okrenite na tanjur ili stalak za kolače. Za dekoraciju pospite kakaom ili šećerom u prahu i poslužite toplo sa sladoledom ili vrhnjem.

GastroReceptiSočna čoko torta od samo šest sastojaka? Može!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram