Jesenski vafli od bundeve koji će uljepšati kišni vikend

Mirisna i sočna poslastica za svako doba dana.

Vremenska prognoza nam za ovaj vikend sasvim sigurno ne ide u prilog, no to ne znači da si sljedeća dva dana ne možemo uljepšati malim sitnicama koje vraćaju osmijeh na lice. Comfort food je jedna od naših omiljenih metoda popravljanja tmurnog dana, a ovog puta vam donosimo recept za iznimno meke, sočne i ukusne vafle s okusom bundeve. Prava jesenska poslastica. A osim toga što su i jako fini, ovi vafli su i zdravi jer sadrže prirodna sladila, zobeno brašno i kokosovo ulje, pa ih možete jesti bez grižnje savjesti.

Vafli od bundeve

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • ½ žličica muškatnih oraščića
  • ¼ žličica mljevenog klinčića
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica sode bikarbone
  • ½ žličica soli
  • 2 ½ šalice zobenog brašna
  • Kokosovo ulje

Postupak pripreme:  

Zagrijte aparat za vafle i lagano namastite kokosovim uljem. Maslac stavite u veliku posudu i zagrijte u mikrovalnoj da se otopi. Dodajte pire od bundeve i izmiješajte smjesu dok se ne sjedini. Dodajte jaja, med, vaniliju i promiješajte smjesu. Nakon toga dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Dodajte cimet, oraščiće, klinčić, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te izmiješajte smjesu dok se ne sjedini. Zatim dodajte zobeno brašno i ponovo promiješajte. Ulijte ¼ smjese u aparat za vafle i pecite cca 5 minuta. Ponavljajte postupak dok ne potrošite cijelu smjesu. Dodajte preljev, voće ili namaz po želji.

GastroGreen healthyJesenski vafli od bundeve koji će uljepšati kišni vikend

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram