Spoj udobnosti i luksuza: Ova drvena kuća za bajkoviti odmor nalazi se u srcu Gorskog kotara

Luksuzna koliba Divjake Log Home utočište je okruženo zelenilom šuma, a pruža sve što vam treba za apsolutni odmor duha i tijela.

Gorski kotar nesumnjivo je najzelenija hrvatska regija kojoj se uvijek rado vraćamo. Planinarenje, šetnje gustim šumama, jeleni i medvjedi te odlična gastronomska ponuda glavne su atrakcije ove regije smještene između mora i kontinenta. No, osim prirodnih ljepota, Gorski se kotar može pohvaliti i bogatom ponudom odličnog smještaja za posjetitelje. Svako malo tako otkrijemo neku novu kolibu ili kuću za odmor, a koja nas razoruža svojim interijerom. Danas vam tako predstavljamo Divjake Log Home, kolibu Kraljicu šume, koja doista izgleda veličanstveno.

Dakle, Divjake Log Home – Kraljica šume autentična je eko kuća za odmor namijenjena svim ljubiteljima prirode i onima koji su u potrazi za pravom bajkom. Jer tako najbolje možemo opisati ovu divnu drvenu kolibu u malom goranskom mjestu Hlevci koja predstavlja savršeno utočište u Gorskom kotaru. Većina stvari u interijeru rađena je ručno – od namještaja, kuhinje, kreveta do starih hrastovih stepenica, dok su mnogi detalji poput škrinje za čuvanje posteljine, skija i ostalih zanimljivih predmeta vlasnici kupili na sajmištima, sve u cilju kako bi je učinili posebnom.

Pošto se nalazi u općini Divjake – tako je dobila ime, dok je „Kraljica šume“ dodatak koji je dobila po najvećem stablu jele u park-šumi Golubinjak. Vlasnicima je kod gradnje želja bila napraviti nešto autentično i drugačije, a možemo reći da su u tome uspjeli. Kuća je građena od prirodnog i ekološki prihvatljivog materijala te je kao takva namijenjena ekološki osviještenim gostima. Sagrađena je od trupaca, u skladu s prirodom i njezinim energetskim zakonima. Tako se održava sredstvima za čišćenje na prirodnoj bazi, otpad se reciklira, kišnica se sakuplja, koristi se reciklirani toaletni papir i biološki razgradive vrećice, dok će vas u kupaonici čekati certificirani šamponi i prirodni sapuni i to u amabalaži koja raste, a koju, ako želite, možete ponijeti sa sobom za uspomenu i posaditi kod kuće.

Kuća je idealna za boravak maksimalno petero ljudi, a sastoji se od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, potpuno opremljene kuhinje i dnevnog boravka kojim dominira kamin na drva. U kuhinji posebno u oko upada šank s visokim drvenim stolcima, a tu je i vinski frižider.

No, ne krije se ljepota ove kolibe samo u njezinom interijeru. Eksterijer osvaja jednakom mjerom, ako ne i više.  Kuća ima tri terase i svaka od njih povezana je s okućnicom. Prva je ujedno ulazni dio u kuću do koje je smješteno parkiralište. Na drugoj terasi nalazi se stol za blagovanje, a povezana je i s ljetnom kuhinjom. Ovdje je smješten i hidromasažni bazen iz kojeg, dok se kupate, možete uživati u prekrasnom pogledu na krajolik. U vrtu postoji i mala fontana oko koje možete sjesti i opuštati se, a tu su i viseće ležaljke među borovima, plato za jogu ukoliko poželite meditirati, dok za aktivan odmor imate na raspolaganju prostrano igralište za badminton i bicikle.

Sve to uz pogled na livade i guste borova šume koje okružuju ovu kolibu sa svih strana. Pravo utočište od gradske vreve i užurbanog života. Minimalan boravak je dvije noći, a sve o rentanju ove oaze usred zelenila možete pronaći ovdje.

PutovanjaHrvatskaSpoj udobnosti i luksuza: Ova drvena kuća za bajkoviti odmor nalazi se...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram