Jedu nam se ovi preslatki ježić keksi. Recept je i više nego jednostavan

Za male zalogaje prepune slatkoće.

Kasna jesen i zima razdoblje su pečenja kolača, mirisa medenjaka i kuhanog vina, a nema nam dražeg nego tjedan započeti relaksirajući se uz pećnicu. Naime, dokazano je da pečenje kolača i keksa opušta te smanjuje razinu dnevnog stresa, pa zašto onda ovaj ponedjeljak ne biste iskoristili i svoje ukućane počastili apsolutno neodoljivom verzijom jednostavnih jesenskih keksa – u obliku slatkih ježića?!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yana Bacheva (@yanabacheva)

Ježići su omiljeni stanovnici šuma, a svojim slatkim licem i nosićem osvojili su naša srca još u djetinjstvu, kada smo se prvi puta upoznali s pričom “Ježeva kućica”. Od tada do danas prošlo je puno vremena, no naša ljubav i simpatija prema keksima, a i prema ježićima ne prestaje. Stoga probajte napraviti ove simpatične, a jednostavne kekse i oduševite sve kojima ćete ih poslužiti. Garantiramo da je ovo sjajan recept za trunkicu veseliji start tjedna.

Ježić keksići

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g margarina
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Mlijeko po potrebi
  • Čokoladne mrvice ili kokos
  • 100 g čokolade
  • 1 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme:

Umijesiti tijesto sa svim sastojcima, oblikovati ježiće (malo izdužene loptice, koje ćete pri ukrašavanju dodatno transformirati u ježiće)  i ispeći na 180°C otprilike 15 do 20 minuta. Kolačići moraju ostati bijeli. Umakati pečene kolačiće u 100 g otopljene čokolade s 1 dl slatkog vrhnja, a zatim u čokoladne mrvice ili kokos. Uživajte u preslatkoj, jesenskoj slastici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessicarydelius (@jessicarydelius)

GastroReceptiJedu nam se ovi preslatki ježić keksi. Recept je i više nego...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram