Zapečena cheesecake zobena kaša s jagodama za doručak? Zvuči savršeno!

Ponekad se od samog jutra treba krenuti častiti.

Dosadilo vam je jesti svakoga dana istu zobenu kašu ili pak mazati pekmez i maslac na kruh? Ne brinite se, mi uvijek imamo pregršt ideja za recepte koji se brzo i lako pripremaju, a iznimno su ukusni. Za one dane kada vam od jutra treba malo tetošenja samih sebe, donosimo vam ovaj recept za zapečenu cheesecake zobenu kašu s jagodama, omiljenim proljetnim bobicama koje se napokon mogu kupiti u dućanima! Proslavite dolazak proljeća s ovako divnim doručkom/desertom i krenite u dan s osmijehom na licu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashlea (@allthehealthythings)

Zapečena cheessecake zobena kaša s jagodama

Sastojci: 

  • Pola šalice zobenih pahuljica
  • Pola šalice mlijeka od badema
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 mjerica wheyja s okusom cheesecakea (ili vanilija i jagoda pomiješano)
  • 1.5 žlica pekmeza od jagoda
  • 250 grama nasjecanih jagoda
  • Digestive keksi
  • Trećina čašice grčkog jogurta
  • 2 žlice naribane bijele čokolade
  • 1.5. žlice krem sira

Postupak pripreme: 

  • Dodajte zobene pahuljice, mlijeko od badema, pekmez od jagoda, whey i chia sjemenke u jednu posudu i pomiješajte. Ostavite na hladnom da se malo sve poveže.
  • Narežite jagode i nadrobite digestive kekse. Istovremeno stavite u mikrovalnu pećnicu bijelu čokoladu i krem sir. Kada se čokolada otopila, smjesi dodajte još i grčki jogurt. Sve dobro promiješajte i još jednom stavite u mikrovalnu na 15 sekundi kako bi smjesa postala jako kremasta i meka.
  • Izvadite smjesu sa zobenim pahuljicama iz frižidera i pripremite posudu za pečenje. Namažite je maslacem, a zatim poslažite sloj smjese zobenih pahuljica na dno. Na podlogu stavite nasjeckane jagode i kekse, te zatim sve prelijte s kremom od sira i čokolade.
  • Stavite smjesu peći na 180 stupnjeva u pećnicu na 15 minuta. Ili poslužite odmah s dodatkom još svježih jagoda ili ohladite i jedite kasnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BAILEY | KELOWNA FOODIE (@basicswithbails)

GastroReceptiZapečena cheesecake zobena kaša s jagodama za doručak? Zvuči savršeno!

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram