Najljepši slatki zalogaji: Mini Pavlove koje morate pokušati napraviti!

Desert nad desertima.

Pavlova torta poznata je široj populaciji te je veoma tražena u proljetnim danima, jer se savršeno slaže s voćem i pri tome prekrasno izgleda. Ova hrskava, a opet kremasta torta od beze kora i kreme s voćem i šlagom dobila je ime po balerini Ani Pavlovnoj. Kako nitko nije otplesao „Smrt labuda“ poput balerine Pavlove, ova je torta nastala kao posveta njezinoj eleganciji i profinjenosti. Lakoća pokreta balerine prenesena je na tanjur u formi lagane, prozračne torte napravljene od bjelanjaka.

Ideja za desert nastala je 1929. i to za vrijeme balerinine turneje Novim Zelandom. Kada je jedan slastičar odgledao balet s Pavlovnom u glavnoj ulozi, odlučio je ispeći kolač koji će biti jednako lagan i suptilan kao i baletni pokreti. Svaka tradicionalna Pavlova torta sastoji se od beze kore, šlaga i svježeg voća. Prozračna je i osvježavajuća, a nije teška za pripremu pa se radi o odličnom, brzo gotovom receptu koji će biti na ponos svakome tko ga pripremi.

Najčešći oblik pripreme Pavlova torte je onaj u velikom „formatu“, odnosno u većem promjeru, oko 24 cm. No, danas vam predstavljamo i recept za male Pavlova tortice – još slađe i ljepše. Ovi slatki zalogaji ukrašeni voćem i voćnim preljevom oduševit će vas i okusom i izgledom, a najbolje vrijeme za njihovu pripremu tek dolazi – naime, domaće jagode tek su stigle na tržnice, a uskoro očekujemo i maline i borovnice. Svo to bobičasto voće savršeno će se slagati s ovim mini torticama koje zrače elegancijom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patrycja Głuchowska (@pats_caking)

Mini Pavlova tortice

Sastojci:

Beze kore:

  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice gustina

Krema:

  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 150 ml hladnog mlijeka
  • 1 žlica šećera

Dekoracija:

  • Bobičasto voće
  • Preljev od šumskog voća

Postupak pripreme:

  • U bjelanjke dodajte prstohvat soli i miksajte najjačom brzinom. Kada se bjelanjci počnu pretvarati u pjenu postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok miksate. Nastavite miksati dok ne dobijete lijepi čvrsti šaum. Dodajte gustin i sve sjedinite pjenjačom. Smjesu dodajte u vrećicu za ukrašavanje sa postavljenim željenim nastavkom. Na masnom papiru postavljenom u kalupu za pečenje nanosite šaum praveći gnijezda. Prvo napravite donji krug i odmah nastavite nanositi još jedan sloj tako da sredina ostane prazna. Pripremljena gnijezda stavite u zagrijanu pećnicu na 120 stupnjeva 1 h i 40 min. Nakon pečenja ostavite ih da se ohlade.
  • Za kremu dodajte vrhnje za šlag, hladno mlijeko, šećer i puding od vanilije. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete lijepu čvrstu kremu. Pomoću iste vrećice i nastavka sa kojom ste pravili gnijezda, možete nanositi kremu na njih.
  • Za dekoraciju na svoje Pavlova tortice dodajte svježe bobičasto voće i preljev od šumskog voća te svoje tortice držite u frižideru. Najbolje su dobro ohlađene, no može ih se poslužiti i friško pripremljene, samo neće biti toliko hrskave i osvježavajuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jolet (@lets.bake.nl)

GastroReceptiNajljepši slatki zalogaji: Mini Pavlove koje morate pokušati napraviti!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram