Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Gabi Novak i Mia Dimšić na predstavljanju vinila „Ja sam žena“

Vinil je nastavak knjige „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ autora Zlatka Turkalja-Turkija koju je izdala Hrvatska diskografska udruga.

Glazba, čudesan spoj melodije i riječi, poput vjernog je prijatelja koji nas prati kroz život. Za njom posežemo u trenucima kada slavimo ili tugujemo, ona je i utjeha i izvor sreće. Iako je neiscrpna, svatko od nas privržen je posebnom albumu kojem se iznova vraćamo. Digitalizacija nam je omogućila da glazbu slušamo u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, međutim, priznat ćemo kako postoji nešto nostalgično u fizičkim nosačima zvuka. Upravo zato, u Hrvatskoj i svijetu odaje se hommage glazbenim albumima i prodavaonicama gdje se oni mogu kupiti, a ove godine Dan prodavaonica ploča održao se protekle subote, 23. travnja.

U Sjedinjenim Američkim Državama ovaj dan obilježava se od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2016., u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i diskografa. Ovogodišnja proslava protekla je u znaku promocije vinilnog izdanja „Ja sam žena“ koji je svojevrstan nastavak na knjigu koju je izdala Hrvatska diskografska udruga pod nazivom „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ autora Zlatka Turkalja-Turkija.

Na promociji koja se održala u centru Zagreba u klubu Ritam grada na sam Dan prodavaonica ploča govorili su autor knjige i urednik vinilnog izdanja, Zlatko Turkalj Turki, Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Recordsa, Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija te glazbene dive: Meri Cetinić, Gabi Novak, Jasna Zlokić te Mia Dimšić.

Hrvatska diskografska udruga tom je prilikom Zlatku Turkalju Turkiju i Hrvatskom radiju uručila i posebno priznanje za organiziranje i promicanje glazbenih kulturnih vrijednosti te zajedničku suradnju na ovom važnom projektu za hrvatsku glazbu.

Svoju podršku obilježavanju Dana prodavaonica ploča, a samim time i djelovanju hrvatskih diskografa, dali su i ambasadori za 2022. godinu: Matija Cvek, Zdenka Kovačiček, Daleka obala, Luce, Ivan Dečak (Vatra), Silvije Glojnarić (Zagreb Jazz Quartet) i Tina Vukov. U glazbenim prodavaonicama i na web shopovima diskografa organizirani su prigodni popusti, a ljubitelji glazbe mogli su uživati i u glazbenim nastupima i druženjima s izvođačima.

CelebuzzCelebuzz vijestiMeri Cetinić, Jasna Zlokić, Gabi Novak i Mia Dimšić na predstavljanju vinila...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram