Isprobajte pečenu zobenu kašu sa hrskavim bademima

Zobena kaša može se i ispeći!

Zobena kaša jedan je od najzdravijih doručaka s kojim možete započeti svoj dan. Postoje razni načini pripreme, a najčešće se zob ostavi preko noći u mlijeku tako da vas ujutro dočeka spremna. Međutim, umjesto ostavljanja smjese preko noći, možete je ubaciti u pećnicu i dobiti jedno novo jelo, kremasto na dnu i hrskavo na vrhu.

Sastojci (za 4 osobe):

Jedna i pol šalica zobi u listićima
Pola šalice badema
Žličica chia sjemenki (za veću kremoznost)
1 banana, narezana
1 jabuka, narezana
Cimet
1 i pol do 2 šalice mlijeka (bademovog)
Ekstrakt vanilije po želji
Med ili javorov sirup po želji

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte sve gore navedene sastojke. U blenderu ili ručno pripremite “hrskavi” dio: bademe, malo zobi i med. Pospite po već pripremljenoj smjesi koju ste stavili u manju vatrostalnu posudu. Pecite oko 20-25 minuta ovisno o dubini posude, a zadnjih par minuta pratite da ne zagori gornji dio.

Poslužite samostalno ili sa svježim voćem, a ostatke možete čuvati u frižideru do tri dana i zagrijati prije konzumacije.

GastroGreen healthyIsprobajte pečenu zobenu kašu sa hrskavim bademima

Josipa Pavičić predstavila knjigu koja mijenja pogled na život

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz javnog života, među kojima je bila i kuma knjige Danijela Martinović. Renata Končić Minea pročitala je odabrani ulomak iz knjige, dok...

Facebook

100,860FanovaLajkaj