Zobena kaša jedan je od najzdravijih doručaka s kojim možete započeti svoj dan. Postoje razni načini pripreme, a najčešće se zob ostavi preko noći u mlijeku tako da vas ujutro dočeka spremna. Međutim, umjesto ostavljanja smjese preko noći, možete je ubaciti u pećnicu i dobiti jedno novo jelo, kremasto na dnu i hrskavo na vrhu.
Sastojci (za 4 osobe):
Jedna i pol šalica zobi u listićima
Pola šalice badema
Žličica chia sjemenki (za veću kremoznost)
1 banana, narezana
1 jabuka, narezana
Cimet
1 i pol do 2 šalice mlijeka (bademovog)
Ekstrakt vanilije po želji
Med ili javorov sirup po želji
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte sve gore navedene sastojke. U blenderu ili ručno pripremite “hrskavi” dio: bademe, malo zobi i med. Pospite po već pripremljenoj smjesi koju ste stavili u manju vatrostalnu posudu. Pecite oko 20-25 minuta ovisno o dubini posude, a zadnjih par minuta pratite da ne zagori gornji dio.
Poslužite samostalno ili sa svježim voćem, a ostatke možete čuvati u frižideru do tri dana i zagrijati prije konzumacije.