Isprobajte pečenu zobenu kašu sa hrskavim bademima

Zobena kaša može se i ispeći!

Zobena kaša jedan je od najzdravijih doručaka s kojim možete započeti svoj dan. Postoje razni načini pripreme, a najčešće se zob ostavi preko noći u mlijeku tako da vas ujutro dočeka spremna. Međutim, umjesto ostavljanja smjese preko noći, možete je ubaciti u pećnicu i dobiti jedno novo jelo, kremasto na dnu i hrskavo na vrhu.

Sastojci (za 4 osobe):

Jedna i pol šalica zobi u listićima
Pola šalice badema
Žličica chia sjemenki (za veću kremoznost)
1 banana, narezana
1 jabuka, narezana
Cimet
1 i pol do 2 šalice mlijeka (bademovog)
Ekstrakt vanilije po želji
Med ili javorov sirup po želji

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte sve gore navedene sastojke. U blenderu ili ručno pripremite “hrskavi” dio: bademe, malo zobi i med. Pospite po već pripremljenoj smjesi koju ste stavili u manju vatrostalnu posudu. Pecite oko 20-25 minuta ovisno o dubini posude, a zadnjih par minuta pratite da ne zagori gornji dio.

Poslužite samostalno ili sa svježim voćem, a ostatke možete čuvati u frižideru do tri dana i zagrijati prije konzumacije.

GastroGreen healthyIsprobajte pečenu zobenu kašu sa hrskavim bademima

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram