Nutella može biti i zdrava, ako je odlučite napraviti sami. Imamo ukusan i jednostavan recept

Zašto bismo se odrekli najdražeg čoko-lješnjak namaza, kad ga možemo napraviti u zdravoj, sirovoj varijanti?

Nutella podiže prašinu čim je se spomene. Neki je obožavaju i ne mogu zamisliti uživanje u palačinkama ili vaflima bez nje, dok su drugi pak zakleti protivnici ovog čokoladnog namaza jer je iznimno kaloričan, pun masti i općenito – nezdrav.

Iako bismo se svi trebali složiti da originalna Nutella definitivno nije najzdravija namirnica na svijetu, jednako tako se možemo složiti s time da je većini ljudi jako ukusna. Kako onda pomiriti želju za kremastim čoko namazom i zdravu prehranu? Jednostavno!

Pronašli smo recept za zdravu, sirovu Nutellu koju možete napraviti u vlastitoj kuhinji. I ne, neće biti ista kao original – bit će još i bolja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anastasia | Vegan Recipes (@anastasia.gamova)

Uz samo nekoliko zdravih, kvalitetnih sastojaka i uz pomoć dobrog blendera, možete napraviti čokoladni namaz s dodatkom prženih lješnjaka koji će biti neodoljiv svim vašim ukućanima. Spoj sirovog kakaa, pečenih lješnjaka, kreme od datulja i malo rogača stvorit će rapsodiju okusa. Iako će i takav domaći namaz biti kaloričan, bit će uvelike zdraviji od onog kupovnog. Kontrolirat ćete sve namirnice koje u njega idu, prilagoditi ga vlastitom ukusu i uz to ćete biti sigurni da niste dodavali bijeli rafinirani šećer i nezdrava ulja.

Bacite se stoga na posao i pripremite sirovu vegansku Nutellu:

Sastojci:

  • 200g svježih datulja (bez koštica)
  • 50g lješnjaka
  • 1 žlica mljevenog rogača
  • 4-5mm štapića vanilije
  • 1 čaša destilirane vode
  • 25-30 g kakao praha (po ukusu)

Postupak pripreme:

Za pripremu ovog namaza postoje dvije opcije. Prva je da lješnjake potopite preko noći u vodu i zatim isperete. Zatim ih stavite u blender i pustite da se dobro izblendaju, dok ne postanu maslac. Druga opcija je da lješnjake stavite na pleh i prepržite na pek papiru u pećnici na 160 stupnjeva, oko 15 minuta i pri tome pazite da ne pregore. Nakon toga ih izvadite i stavite u krpu te očistite od ljuskica. Potom ih stavite blendati i blendajte ih sve dok ne dobijete maslac od lješnjaka. Zatim svježe datulje očistite od koštica, a od štapića vanilije odrežite 4-5 milimetara. U blender s maslacem od lješnjaka zatim dodajte još i vaniliju, rogač, datulje i sirovi kakao prah. Sve ponovno dobro izblendajte i kada ste zadovoljni okusom preselite u staklene posudice i spremite u frižider na hlađenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelsey (@kelsey_thefarmersdaughter)

GastroGreen healthyNutella može biti i zdrava, ako je odlučite napraviti sami. Imamo ukusan...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj