Ako već niste isprobali hladnu juhu, onda je pravo vrijeme da to učinite. Visoke temperature nagnale su nas da potražimo spas u ukusnim i brzim receptima za hladne juhe koje okrepljuju i duh i tijelo, zdrave su i pune vitamina. Nutricionisti se zalažu i sugeriraju da jedemo sezonski te da tijekom zime grijemo svoj organizam toplim jelima, kao i da tijekom ljetnih mjeseci posegnemo za rashlađujućim salatama i laganim hladnim juhama. Jedna od klasika ljetne kuhinje svakako je i juha od krastavaca koja savršeno osvježava, hidratizira i hrani. Općenito, povrtne juhe koje su okrepljujuće, visoko nutritivne i lako probavljive, a sada je odlično vrijeme da ih konzumiramo u rashlađenim varijantama. U nastavku vam donosimo recept za hladnu juhu od krastavaca, ultimativnog ljetnog povrća.
Hladna juha od krastavaca
Sastojci:
- 800 g krastavaca
- 400 ml jogurta
- 500 ml vode
- povrtna kocka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice narezanog mladog luka (može i vlasac)
- žličica nasjeckanih listova korijandera ili peršina
Postupak pripreme:
U kipuću vodu stavite povrtnu kocku, pa kuhajte pet minuta. U električnu sjeckalicu stavite narezane krastavce, jogurt, pola količine juhe od kocke i zgnječeni češnjak. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu tekućinu. Umiješajte ostatak juhe. Pospite narezanim lukom i korijanderom i ohladite. Juhu možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili dobro rashlađenu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.