Jednu od najslavnijih torti svijeta sada možete kušati i u nama najbližem talijanskom gradu!

Originalni slavni Caffè Sacher otvoren je u Trstu.

Poznate Sacher torte iz bečke kavane Sacher tri će puta tjedno dolaziti u Trst, jedan od najljepših i nama najbližih talijanskih gradova, kako bi turistima i žiteljima ponudile uživanje u tradicionalnim okusima habsburškog naslijeđa. Ova vijest se brzinom svjetlosti proširila među obožavateljima slastica – naime, dosad nam je najbliža kavana Sacher bila ona u Beču, no sada je ova u Trstu još bliža i još primamljivija!

Kako su Hrvati generalno vezani uz lijepi Trst te ga generacijama rado posjećuju što zbog shoppinga što zbog uživanja u talijanskoj kuhinji i kulturi, uopće ne sumnjamo da će ih i ova nova atrakcija smještena u samom središtu grada dodatno namamiti da se zapute na talijansku obalu i Trst posjete makar na jedan dan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sacher (@sacherhotels)

Ovaj novi Sacher lokal nalazi se u ulici Via Dante, a u njemu se osim poznate čokoladne torte mogu kušati tršćanske varijante espresso kave, ali i bečke kave poput Melange, Kleine Brauner i Anna Sacher. Tu je i restoran s 48 sjedećih mjesta u unutrašnjosti restorana i isto toliko na vanjskoj terasi.

Podsjetimo se, za originalnu recepturu neodoljive Sacher torte zaslužan je Franz Sacher, bečki chef koji je osmislio ovu slasticu za kneza Klemensa Metternicha 1832. godine. Danas je Sacher torta jedan od simbola Beča i uz bečki odrezak (Wienerschnitzel) najpoznatiji kulinarski specijalitet grada, u čiju se čast 5. prosinca diljem Austrije obilježava kao Nacionalni dan Sacher-torte.

Caffè Sacher u Trstu bit će otvoren od 9 do 21 sat, od utorka do nedjelje, dok je ponedjeljak dan odmora.

GastroJolie apetiteJednu od najslavnijih torti svijeta sada možete kušati i u nama najbližem...

Facebook

99,687FanovaLajkaj