Novouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz nudi i ukusne zalogaje

Novouređena kultna zagrebačka kavana u samom centru grada nudi i ukusne zalogaje pripremljene od vrhunskih sastojaka iz ruku chefa Darka Vlašića.

U Kavkaz se više ne ide samo po kavicu i dašak umjetničke atmosfere! Zaljubljenicima u povijest omiljene kavane danas je prezentirana ponuda maštovito osmišljenih jela koja se poslužuju u Kavkazu. Uz vinski bar i razne postave izložbi vezanih uz povijest kazališta, gastro ponuda je jedan od novih sadržaja koji će zasigurno privući sve generacije.

„Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu“ – poručuje chef Darko Vlašić.

Na današnjem jelovniku ponuđene su juha od dunje i kestena, pašta s kunićem i file lososa. Ponuda je osmišljena kao ‘teatar okusa’ koji će naznačiti buduće raznolike gastronomske užitke u Kavkazu:

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (kao dobrog balansa slatko kiseloj dunji) ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu. Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade.

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina. Iako navedeni sastojci na prvi pogled zvuče nespojivo, odlično se slažu s lososom i osiguravaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade. Ovim desertom zaokružena je današnja gastronomska rapsodija.

Iz jelovnika još izdvajamo:

„Kavkaz“ trokut s ramstekom i kremom od šafrana

Pečeni file lososa, krema od avokada, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, cikla, ulje od peršina i kopra

Jesenska salata s bučom i narom

Patka s mlincima

Gastro Jolie apetite Novouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz nudi i ukusne zalogaje

povezano

jolie preporuke

Ikea ima najslađe dječje lampice koje smo ikad vidjeli!

Švedski brend namještaja i dodataka za uređenje interijera, legendarna Ikea, svakom nas svojom novom kolekcijom oduševi, a sada je uspjela nadmašiti samu sebe. Naime,...

H&M-ova modna vizija mjeseci pred nama: Noviteti koji obaraju s nogu

I dok u dućanima traju velika sniženja na kojima možete kupiti komade iz kolekcije jesen/zima 2020./2021., u web shopove poznatih brendova polako počinju pristizati...

Trending

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...

Facebook

84,809ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...