Novouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz nudi i ukusne zalogaje

Novouređena kultna zagrebačka kavana u samom centru grada nudi i ukusne zalogaje pripremljene od vrhunskih sastojaka iz ruku chefa Darka Vlašića.

U Kavkaz se više ne ide samo po kavicu i dašak umjetničke atmosfere! Zaljubljenicima u povijest omiljene kavane danas je prezentirana ponuda maštovito osmišljenih jela koja se poslužuju u Kavkazu. Uz vinski bar i razne postave izložbi vezanih uz povijest kazališta, gastro ponuda je jedan od novih sadržaja koji će zasigurno privući sve generacije.

„Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu“ – poručuje chef Darko Vlašić.

Na današnjem jelovniku ponuđene su juha od dunje i kestena, pašta s kunićem i file lososa. Ponuda je osmišljena kao ‘teatar okusa’ koji će naznačiti buduće raznolike gastronomske užitke u Kavkazu:

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (kao dobrog balansa slatko kiseloj dunji) ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu. Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade.

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina. Iako navedeni sastojci na prvi pogled zvuče nespojivo, odlično se slažu s lososom i osiguravaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade. Ovim desertom zaokružena je današnja gastronomska rapsodija.

Iz jelovnika još izdvajamo:

„Kavkaz“ trokut s ramstekom i kremom od šafrana

Pečeni file lososa, krema od avokada, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, cikla, ulje od peršina i kopra

Jesenska salata s bučom i narom

Patka s mlincima

GastroJolie apetiteNovouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz nudi i ukusne zalogaje

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

U Hrvatsku stigao najveći hollywoodski hit: dermatolozi i nutricionisti oduševljeni suplementom koji usporava starenje

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti. Autofagija – usporite process biološkog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram