Obožavate čokoladu i gin? Onda je ovo alkoholno uskršnje jaje prava stvar za vas

Vijest koja je popravila tjedan!

Iako do Uskrsa ima još više od mjesec dana, s viješću da je u prodaju stiglo veliko čokoladno jaje punjeno gin tonicom pripreme za ovaj proljetni praznik službeno mogu početi.  I dok Uskrs većinom povezujemo sa šunkom i kuhanim jajima, djeci nerijetko poklanjamo mliječne čokolade u obliku pisanica ili pak zečića. Ove godine najbolju poslasticu neće ipak dobiti klinci već odrasli i to zahvaljujući britanskom brendu Marks&Spencer koji je na tržište plasirao svoje golemo čokoladno uskršnje jaje punjeno jastučićima okusa omiljenog koktela – gin tonica.

Jaje je izvana optočeno debelim slojem mliječne čokolade, a unutar sebe skriva obilje malih čoko jastučića koji su pak punjeni okusom ljeta, gin tonicom s dodatkom malina i limuna. Ova neodoljiva poslastica dolazi u mint zelenoj kartonskoj kutiji te je divno upakirana pa može poslužiti i kao uskršnji dar. Ono što je posebno kod ove neobične slastice je i činjenica da su sve namirnice prvorazredne. Pink gin koji se koristi je marke Gordon’s koja je poznata po proizvodnji vrhunskog gina, a čokolada se uvozi iz Belgije.

Iako smo se oduševili ovim proizvodom, nažalost ga je za sada nemoguće kupiti u Lijepoj Našoj, jer M&S još uvijek ne dostavlja svoje proizvode van Velike Britanije. Unatoč tome, mi se nekim čudom nadamo da ćemo ga ipak uspjeti kušati – ako već ne u ovoj, onda u nekoj drugoj verziji.

Ukoliko ipak ne uspijemo doći do ovog senzacionalnoig uskršnjeg jajeta, pronašli smo dostojnu zamjenu koju možete sami napraviti kod kuće – gin tonic čokoladne kuglice. Zanimljive, okusom slične i jednostavne, ove se kuglice mogu preoblikovati i u sitne pisanice, pa možete imati domaću verziju gin tonic jaja na svom uskršnjem stolu.

Gin tonic čoko kuglice

Sastojci:

  • 400 g tamne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag (poželjno s 45% masnoće)
  • 50 ml Gina
  • 50 ml Tonica
  • 1 limeta (ocijediti sok i naribati koricu)
  • 300 g bijele ili tamne čokolade

Priprema:

Rastopite tamnu čokoladu na pari. Kada se rastopi, maknite je s pare i pomiješajte s vrhnjem za šlag, ginom, tonicom, sokom od limete i koricom. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite zdjelu bez poklopca u frižider na dva sata. Nakon toga, izvadite iz frižidera i čistim rukama formirajte malene kuglice veličine oraha. Stavite kuglice na papir za pečenje i ostavite ih u frižideru 2h ili u zamrzivaču 1h. U međuvremenu rastopite bijelu ili tamnu čokoladu na pari. Izvadite kuglice iz frižidera i zamrzivača te umočite u bijelu ili tamnu čokoladu dok cijela kuglica ne bude prekrivena. Prije serviranja, pričekajte da se čokolada stvrdne te poslužite na sobnoj temperaturi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dreamy_cakes CK (@dreamy_cakes_ck)

GastroJolie apetiteObožavate čokoladu i gin? Onda je ovo alkoholno uskršnje jaje prava stvar...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram