Neka nova dimenzija okusa…
Tjestenina može biti najjednostavnije jelo na svijetu, ali isto tako uz par trikova ovu poslasticu koja ima brojne verzije možete dignuti na višu razinu. Umjesto da tjesteninu skuhate, pokušajte je prije toga ispeći u pećnici. Da, dobro ste pročitali! Ovaj potez rezultirat će sa tjesteninom koja će biti zlatne, gotovo smeđe boje, a što je najvažnije, podarit će joj orašasti okus. Također, promijenit će i teksturu tjestenine koja će ovom metodom biti nešto “gumenija” ili bolje rečeno “al dente”.
Kako pripremiti tjesteninu u pećnici prije kuhanja?
Na pleh rasporedite tjesteninu (bucatini tjesteninu ili špagete) u dva reda otprilike. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva od 10 do 15 minuta ili dok tjestenina ne poprimi duboku zlatnosmeđu boju. Pustite da se u potpunosti ohladi, a potom tjesteninu prebacite u posudu ili plastičnu vrećicu (koja se može zatvoriti) te koja je napunjena vodom. Takvu tjesteninu ostavite u frižideru na dva sata. Tjesteninu možete skuhati i odmah nakon što se ohladi, ali u tom slučaju trebat će joj dulje vremena (15-ak minuta) i svakako će ostati “al dente”.
S kojim jelima je najbolje jesti ovu tjesteninu?
Ne postoji ograničenje, slobodno je kombinirajte s vašim najdražim umacima, no savršeno će ići s onim najjednostavnijima (maslinovo ulje, peršin i češnjak!). Odlična je i uz “ljetne” verzije tjestenine u koju ćete samo nakon kuhanja ubaciti rajčice, sir i bosiljak.