Opsesija millennialsa svim ružičastim stvarima ovom neodoljivom slasticom bi mogla dosegnuti svoj vrhunac.
Uz mliječnu, tamnu te bijelu čokoladu, zahvaljujući švicarskoj čokolateriji sada imamo četvrtu vrstu omiljene slastice – onu ružičastu. Novu vrstu čokolade s prirodnom bojom, prvi put nakon 80 godina, razvio je Barry Callebaut, najveći proizvođač kakaa u svijetu. Ruby, kako je nazivaju, u „čokoladnom“ laboratoriju se razvijala punih 13, no kompanija je tek prije dvije godine odlučila kako napokon postoji globalno tržište koje je spremno za čokoladu ružičaste nijanse. Ako se pitate kakvog je okusa, Ruby je opisana kao spoj između bobičaste arome i posebne kremaste teksture, uz napomenu kako u procesu proizvodnje nisu dodavane dodatne arome ni bojila. Čokolada u omiljenoj boji millennialsa svečano je predstavljena u Šangaju prije nekoliko dana, a na policama trgovina tek je očekujemo.