U centru Zagreba otvorila se vrhunska craft pekarnica

Masarykova ulica postala je bogatija za vrhunsku craft pekarnicu s Michelinovim prizvukom.

Bread and Deli by Noel jedna je od najpopularnijih zagrebačkih pekarnica, stoga je mnoge razveselila vijest kako je uz originalnu lokaciju na adresi Popa Dukljanina 1, odnedavno otvorena druga, i to u samom srcu Zagreba, u Masarykovoj 24.

Ponuda je ostala ista, pa se tako ovdje mogu pronaći proizvodi pripremljeni od vrhunskih namirnica, poput raznih vrsta kruha od kiselog tijesta s kvascem (crni gusti raženi kruh, slasne foccacie, hrskavi baguetti, aromatični sa sjemenkama, odlične ciabatte i kukuruzni i sl.), delikatesni sendviči kao što su vegetarijanski s pečenim povrćem i crvenim pestom, prozračni s mortadellom, pestom i mozarellom i najnoviji spicy sa spiante piccante salamom. 

Slatki zalogaji

Od slatkih zalogaja tu su tart s jabukom, carrot cake muffin, babke i makovnjače, čoko cookie, a trenutno najpopularniji proizvod bez sumnje su klasične krafne, koje ovdje pripremaju u dvije kombinacije: s namazom od čokolade i lješnjaka te s kremom od vanilije i džemom od brusnica, a ponudi su i dalje maritozzi, odnosno prozračni brioš (koji se puni kremom na bazi homemade sirupa i dzema od naranče) s finom kremom od bijele čokolade i dodatkom cvijeta naranče. Svi proizvodi ručno rađeni, bez aditiva i konzervansa te postavljaju visok standard za ostale craft pekarnice.

U Bread and Deli možete kupiti i sjajnu kombuchu, koju za njih priprema Noelov bar manager Karlo Ferenčak. Kombucha nastaje fermentacijom određene vrste čaja uz pomoć simbiozne kulture bakterije i kvasca (scoby). Ovaj prirodni adaptogen vraća organizam u savršenu ravnotežu uz pomoć brojnih nutrijenata, kao što su probiotici, vitamini B skupine, vitamin C, antioksidansi, aminokiseline, minerali, enzimi i važne organske kiseline.

Do ljeta su u najavi otvorenje još jedne pekarnice, dva burger bara te vinskog i koktel bara s pizzama.

GastroJolie apetiteU centru Zagreba otvorila se vrhunska craft pekarnica

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram