Osam kulinarskih grešaka koje je lako izbjeći

Osam čestih grešaka u kuhinji...

Koliko god imali iskustva u kuhanju, neke greške se uvijek mogu potkrasti. Donosimo vam osam koje lako možete izbjeći pri pripremanju vaših omiljenih jela.

1. Bjelanjke tučete u posudi koja nije dobro oprana

Radite kolače – biskvit, kreme, manjak vremena i posegnete za zdjelom u kojoj ste pripremali biskvit i u njoj želite napraviti snijeg od bjelanjaka? Niste je dobro oprali deterdžentom već samo isplahnuli vodom? Zbog zaostale masnoće nećete dobiti dovoljno čvrst snijeg, tako da uvijek pazite da zdjela bude dobro oprana od svih masnoća.

2. Zagoreni češnjak

Pirjate češnjak na prejakoj temperaturi i koju minutu duže? Zapamtite da je češnjak jako osjetljiv i treba ga lagano pirjati, jer i malo zagoren će jelu dati neželjenu gorčinu.

3. Pire krumpir i štapni mikser

Pire krumpir radite štapnim mikserom umjesto ručnom gnječilicom? Velike su šanse da ćete dobiti gumenastu ljepljivu smjesu umjesto finog pire krumpira. Da biste dobili pravu teksturu uvijek koristite gnječilicu.

4. Ne koristite začine

Ne morate biti virtuoz u kuhinji i spajati puno različitih začina, ali zapamtite da su začini tajna dobrih okusa pripremljenih jela.

5. Papir za pečenje

Olakšajte si kuhanje i naročito kod pripreme kolača koristite papir za pečenje. Tako ćete izbjeći da vam se jelo zalijepi za pleh.

6. Koristite nekvalitetno maslinovo ulje

Uz to što se zavaravate da jedete zdravo, nekvaliteno maslinovo ulje neće dati dobar okus vašem jelu. Isto vrijedi i za sva ostala ulja koja dodajete jelima – bučino, laneno, konopljino…

7. Temeljac

Osnova svakog dobrog jela kojem je potreban temeljac je onaj koji sami napravite – bilo mesni, riblji, povrtni… Kupovni temeljac jednostavno nije dobra opcija.

8. Organizacija

I na kraju, organizirajte se. Odredite koliko vam vremena otprilike treba za koju radnju, a isto tako, dok kuhate, istovremeno perite/slažite u perilicu suđe koje ste koristili da vam se radni prostor ne zakrči neopranim posudama, tanjurima, loncima…

GastroMale tajneOsam kulinarskih grešaka koje je lako izbjeći

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Adventski sajam umjetnina Art Zagreb u Domu HDLU-a od 12. do 15. prosinca

Najveća novost ovogodišnjeg sajma je da sudjeluju isključivo galerije, pomno odabrane prema kvaliteti umjetnika koje predstavljaju. Ovaj pozivni model okuplja 16 prestižnih galerija, koje...

Facebook

99,687FanovaLajkaj