Aromatične kruške u vinu: Desert koji utjelovljuje pravu bit jeseni

Bogati okusi za cozy dane.

Iako ljeto povezujemo s najvećim izborom voća i povrća na tržnicama, neosporno je da jesenski plodovi poput šljiva, jabuka, grožđa i krušaka također imaju svoje čari. Trenutno najmirisnije domaće jabuke i kruške krase tržnice diljem Hrvatske, a mi smo se odlučili ovog tjedna pripremiti maksimalno cozy jesenski desert – kruške u vinu.

Kruške u crvenom vinu

Sastojci:

Za kuhane kruške:

  • 6 krušaka
  • 3 dl crvenog vina
  • 50 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 štapića cimeta
  • 2 zvjezdasta anisa

Za vinsku kremu:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 150 ml Marsale ( desertnog vina)

Postupak pripreme:

  • U lonac stavite vino, malo vode te dodajte šećer i začine. Zakuhajte te zatim dodajte oguljene kruške. Kuhajte kruške otprilike 30 minuta poklopljene na srednje jakoj vatri uz povremeno okretanje kruški da se sa svih strana pravilno skuhaju i upiju vino. Kada su kruške omekšale, pažljivo ih izvadite, procijedite vino u drugu posudu te ga kuhajte još 15-ak minuta da se reducira.
  • U žumanjke dodajte šećer i miksajte mikserom dok smjesa ne dobije svjetložutu boju. U smjesu jaja i šećera umiješajte Marsalu. Stavite zdjelu iznad lonca s kipućom vodom. Vodite računa da voda ne dodiruje dno posude. Nastavite lagano miješati i kuhajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Pjenjača bi trebala moći ostaviti lagani trag u smjesi. Tada maknite s vatre.
  • U dublji tanjurić prvo rasporedite vinsku kremu, a onda u centar stavite kuhanu krušku. Poslužite toplo i uživajte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Wyper (@insidetherustickitchen)

GastroReceptiAromatične kruške u vinu: Desert koji utjelovljuje pravu bit jeseni

Jednostavnost u fokusu nove kolekcije nakita brenda Juno

Juno, brend nakita koji je osnovala Anita Dujić Broadfoot od 2016. godine oduševljava ljubitelje nježnog, suptilnog dizajna. Dosljedan bezvremenskoj klasici, pod krilaticom manje je...

Facebook

99,687FanovaLajkaj