Puding je brzinski recept koji bi nam mame pripremale kada nisu imale vremena peći kolače ili koji bi dobivali za užinu u dječjem vrtiću. No, nemojte podcjenjivati slatkoću i uživanje u čokoladnom pudingu. Bogata kremasta tekstura, dodaci poput lješnjaka i šlaga i domaća krema mogu običan puding pretvoriti u desertnu senzaciju koju ćete vrlo rado pripremati u svom domu.
Danas vam predstavljamo recept za brzi puding od čokolade s dodatkom svima omiljene Nutelle, a za koji vam treba samo 20 minuta vremena. Ovaj slasni puding možete čuvati u hladnjaku i do dva dana, samo ga prekrijte plastičnom folijom, ili ga pak poslužiti odmah, još toplog. S dodatkom malo soli ili tostiranih lješnjaka oduševit će vaše okusne pupoljke.
Puding od tamne čokolade i Nutelle
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 30 g kukuruznog škroba
- 50 g šećera
- 25 g kakaa u prahu
- 1 žličica soli
- 700 ml mlijeka
- 300 g Nutelle
- 70 g lješnjaka
- 2 žlice maslaca
Postupak pripreme:
Sitno nasjeckajte tamnu čokoladu. Pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, kakao i sol u posudi. Stavite na laganu vatru pa polako dodajte mlijeko, uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Nastavite energično miješati i kuhati dok se puding ne zgusne i ne pojave se mjehurići, što će trajati 10-ak minuta. Maknite ga s vatre pa umiješajte čokoladu. Kad se čokolada rastopi, dodajte Nutellu i sjedinite. Puding prebacite u posudice pa ga obložite plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Lješnjake grubo nasjeckajte pa ih stavite na laganu vatru s dvije žlice maslaca. Miješajte i pričekajte da maslac lagano posmeđi. Maknite s vatre i pričekajte da se malo ohladi.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.