Čokoladno tijesto za palačinke morate probati ako još niste!

Priprema je brza i jednostavna!

Ako kažemo da su palačinke omiljeni hrvatski desert, pretjerujemo li? Nama se čini da ne! Slastica je to koju je lako i brzo spraviti i koja će se često naći na našim stolovima. Osim što je ovo tanko tijesto jako ukusno, najveća privlačnost leži u tome da punjenje svaki put može biti različito i tu si možete pustiti mašti na volju, ali možda je vrijeme da isprobate nešto novo i promijenite načina na koji pripremate tijesto?

Čokoladno tijesto za palačinke poprilično je jednostavno napraviti i zapravo je dovoljno da u svoj omiljeni recept ubacite kakao, a rezultat je tijesto koje će imati suptilni okus čokolade i koje će se odlično slagati uz orašaste plodove, karamelu, banane, Nutellu i slično. Dakle, nešto za prave čokoljupce!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ααηηι вαкєѕ ??? (@aannibakes) on

Što vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 240 ml brašna
  • 80 ml šećera
  • 80 ml gorkog kakaa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Promiješajte suhe sastojke, odnosno brašno, kakao i šećer pa potom tekuće sastojke (jaja umutite i dodajte im mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije) pa sjedinite oboje u konzistentnu smjestu. Pržite ih na zagrijanoj tavi i dobit ćete oko 12 palačinki koje onda možete puniti omiljenim nadjevom. Pretvorite ih u još čokoladnije čudo s Nutellom primjerice ili se odlučite za nadjev od vanilije i orašastih plodova – eksperimentirajte jer ne možete pogriješiti u ovoj kombinaciji!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miriam?? (@mealsbymiri) on

GastroReceptiČokoladno tijesto za palačinke morate probati ako još niste!

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj