“French toast” vrsta je doručka koju radite kada se želite razveseliti!

Sebe ili svoje najmilije!

Na svakodnevnoj bazi nije pametno da si priuštite pretjerano sladak doručak bogat ugljikohidratima (naravno, ne mislimo na šećer iz voća i na složene ugljikohidrate), no svako toliko morate se ugoditi svojoj želji za slatkim, a nema boljeg načina od “french toasta” ili pohanog kruha. Naravno, “french toast” nije rezerviran samo za doručak već ga možete napraviti i kao desert u bilo koje doba dana! Iako možete koristiti bilo koju vrstu kruha za ovaj recept, preporuka je da izbjegnete običan bijeli kruh jer “french toast” onda neće biti iznutra kremast. U izvornom receptu koristi se baguette ili challah kruh (kruh koji sadrži jaja i maslac), ali slobodno ekperimentirajte s bilo kojim spužvastim pecivom (npr. kupovna pinca odlična je za ovaj recept!). Cilj je da pohani kruh ima smeđu hrskavu koricu izvana te da je iznutra mekan i bez suhih dijelova.

Sastojci za dvije osobe

  • 3 jaja
  • 6 šnita kruha
  • 2 dcl mlijeka (ili slatkog vrhnja)
  • prstohvat soli
  • ekstrakt vanilije
  • cimet
  • maslac za prženje
@ahzusa

Jaja umutite, nadodajte mlijeko (ili slatko vrhnje), prstohvat soli, ekstrakt vanilije i cimeta po želji, sve dobro sjedinite. Kruh umočite u smjesu po jednu minutu sa svake strane (bilo bi dobro da imate stari kruh ili barem šnite narežite malo prije i dopustite im da se osuše). Tavu zagrijte, premažite maslacem i pržite kruh po nekoliko minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Kruh pospite šećerom u prahu i servirajte s javorovim sirupom ili medom te svježim voćem.

GastroRecepti“French toast” vrsta je doručka koju radite kada se želite razveseliti!

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj