Odlična ideja za pripremu orahnjače

Jedan od tradicionalnih kolača koji se rado priprema za Uskrs je i orahnjača.

U većini domaćinstava ovo su dani kada se priprema hrana koja se ne nalazi na stolu svaki dan, a to naravno iziskuje više vremena. Da biste si olakšali posao u kuhinji donosimo vam fantastičnu ideju za pripremu orahnjače – pripremite je od istog tijesta koje ste zamijesili za uskrsne pogače. Recept za pripremu tijesta pročitatajte ovdje, a za dvije orahnjače potrebno vam je:

1 kg brašna
8 žutanjaka
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
1 limun
1 naranča
6 dkg kvasca
malo soli
25 dkg šećera
10 dkg domaće masti
8 dkg maslaca
1 dcl bijelog ulja
3 dcl mlijeka
žutanjak za premaz

Ako radite pogače po našem receptu, jednostavno možete napraviti duplu količinu smjese.

Za nadjev vam je potrebno:

60 dkg mljevenih oraha
2 dcl toplog mlijeka
10 dkg šećera

Tijesto razvaljate, premažite filom od oraha (orahe i šećer pomiješajte i dodajte toplo mlijeko te dobro promiješajte), pa tijesto urolajte. Premažite razmućenim žutanjkom i stavite peći oko 40 minuta na 170 C.

GastroReceptiOdlična ideja za pripremu orahnjače

Zavirite u čarobne L’Erbolario poklon pakete!

Blagdanska sezona savršena je prilika da razveselimo voljene mirisnim poklonima koji unose toplinu i radost u svaki trenutak. L'Erbolario, talijanski brend s dugogodišnjom tradicijom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj