Tradicionalni meksički tacosi danas su omiljeni diljem svijeta. Statistički gledano, najviše ih se jede upravo u Meksiku, ali i u Kaliforniji, a svoje su mjesto u srcima ljubitelja dobre hrane pronašli u raznim zemljama svijeta. Osim što ih volimo jesti u slanim verzijama, njihova jednostavna priprema, praktičnost i raznovrsnost dovela je do toga da se počnu pripremati i kao deserti – koji nam se posebno sviđaju.
Naime, slatki tacosi postali su prije nekoliko godina totalan hit gastro scene, a s obzirom da vam je za njihovu pripremu potrebno tek malo vremena i jednostavni sastojci, smatramo kako se radi o savršenim ljetnim snackovima, za koje vam danas donosimo i recept. Hrskavo tijesto tacosa, punjeno hladnim sladoledom i preliveno bogatim čokoladnim preljevom zvuči kao san snova za vrućih ljetnih dana, a ako se i vi želite zasladiti ovim brzim slatkim zalogajem, u nastavku saznajte kako ga pripremiti u vlastitoj kuhinji.
Osim što ove tacose možete poslužiti na druženjima s prijateljima, svidjet će se i najmlađima, pa su odličan odabir slastice za dječje ljetne rođendane.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Čoko tacosi
Sastojci:
Za kornete (tijesto za tacose):
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
- 1/4 žlice soli
- 1/2 šalice šećera
- 2/3 šalice brašna
- 2 žlice otopljenog maslaca
- oblik korneta (u ovom slučaju školjkica za tacose) koji možete napraviti od kartona
Punjenje:
- tamna čokolada
- maslac
- mrvice za ukrašavanje ili drobljeni orašasti plodovi
- sladoled okusa po želji
Postupak pripreme:
- Prvo trebate pripremiti tijesto za vaše tacose, a koje je zapravo isto kao tijesto za kornet za sladoled. Za to bjelanjak, sol i malo šećera umutite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte jaje i ostatak šećera i pjenasto umutite. Dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. U smjesu dodajte rastopljeni maslac i nastavite miješati. Kada je smjesa gotova u aparat za vafle stavite malu količinu tijesta i ispecite.
- Kada tijesto izvadite iz aparata još dok je toplo stavite ga na vlažnu krpu i namotajte na kalup koji ste napravili od kartona. Ostavite da se dobro ohladi i posuši te ga onda skinite s kalupa. Za školjkice za tacose tijesto možete dok je toplo presavinuti preko ruba tanjura, te tako dobiti lijepe uske i tanke tacose spremne za punjenje.
- Kada su šljokice od tijesta spremne, pripremite čokoladu za preljev tako da otopite čokoladu s maslacem. U tacose prvo stavite sladoled po želji, zatim prelijte čokoladom i pospite čoko mrvicama ili pak orašastim plodovima koje ste usitnili. Vaši tacosi spremni su za posluživanje.
- Još jedna ideja je da cijelu gornju površinu vaših punjenih tacosa uronite u čokoladnu glazuru te ih brzo stavite na hlađenje, dobit ćete divne ultračoko tacose koji će oduševiti svačije nepce.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.