Torte u kojima prevladava okus čokolade monogima su omiljena slastica. Varijacija ima bezbroj, a jedna od naših omiljenih je jednostavna torta koja je se brzo priprema i baš svaki put uspijeva. Ono što je totalna fora kod ove torte je što radite samo jednu smjesu – dio pečete, dio ostavite za prefinu kremu. Što vam je sve potrebno od namirnica i postupak donosimo u nastavku.
Sastojci:
9 jaja
30 dkg šećera
15 dkg oraha
15 dkg čokolade za kuhanje
5 žlica kakaa
30 dkg maslaca
Postupak:
Odvojite bjelanjke i stucite u čvrst snijeg. U drugoj posudi miksajte žutanjke i šećer, postepeno dodajte mljevene orahe, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, kakao i čokoladu rastopljenu u pećnici ili mikrovalnoj. Kad dobijete kompaktnu smjesu, žlicom polako dodajte bjelanjak. Pola smjese stavite u kalup za tortu te stavite peći na 170 C oko 35 minuta. Drugi dio smjese stavite u hladnjak. Kad se biskvit ohladi premažite ga kremom koju ste prethodno ohladili, a tortu ukrasite šlag pjenom.