Slojevi kiselkaste naranče, ukusna krema od mascarpone sira i cimeta te podloga od hrskavih keksa – to su glavne zvijezde ovog jednostavnog i brzo gotovog jesenskog deserta u čaši koji oduševljava i izgledom i okusom. Prožimanje kreme i hrskave teksture keksa, šećer spojen sa svježinom naranča, a sve to zaogrnuto mirisom cimeta u ovom desertu nas je oborilo s nogu, a vjerujemo da će i vas ako odvojite pola sata vremena te pripremite ovu slasticu koja savršeno može poslužiti kao brzinski desert za svaki dan, ali i kao slastica koja zadivljuje u posebnim prigodama. Uz dodatak čokolade i mljevenih keksa na vrhu, radi se o desertu kojem rijetko tko može odoljeti. Donosimo vam recept u nastavku.
Sastojci za 4 porcije:
- 2 naranče
- 500 g mascarpone sira
- 100 ml mlijeka
- 1 vrećica shortbread keksa
- 2 jušne žlice šećera
- 4 čajne žličice cimeta, mljevenog
- Dodatno – mljeveni cimet, 1 prstohvat čokolade ribane, mljeveni keksi
Postupak pripreme:
- Zdrobite shortbread kekse na sitne komadiće, pomiješajte ih s 2 čajne žlice cimeta i odložite sa strane.
- Ogulite naranče, narežite ih na sitne komadiće i odložite sa strane.
- U zdjeli pomiješajte mascarpone s 2 čajne žlice cimeta, šećerom i malo mlijeka tako da dobijete kremastu teksturu.
- Složite redove keksa, kreme od mascarponea i naranče u čaše. Prvi sloj neka budu shortbread keksi.
- Na kraju ukrasite ovaj desert kremom od mascarponea koju ćete oblikovati vrećicom za ukrašavanje i dodajte malo cimeta u prahu i ribane čokolade po želji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.