Jutros želimo doručkovati ‘ružice’ od lisnatog tijesta i jabuka! Evo kako ih pripremiti

Hrskave izvana, bogate okusom iznutra.

Ponekad se poželimo od samog jutra tetošiti. Ako su vam stoga palačinke ili vafli za doručak, kao slastica za početak dana, dosadili, imamo ideju što da pripremite za svoj prvi obrok u danu i startate jutro na najbolji mogući način – ‘ružice’ s jabukama! Ovaj slatki, a jednostavni snack izgleda vrlo privlačno, a ono što je još bitnije, iznimno je ukusan. Oduševit će i mlade i stare, a svojom kvalitetom i bogatim okusom ostavit će sve vaše omiljene pekarske proizvode daleko iza sebe.

Izdvojite stoga malo vremena i jutros se počastite ovim laganim, a opet tako slasnim snackom. Uz vruću šalicu čaja ili kave, ne možemo ni zamisliti ljepši doručak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 食べ物 (@foodbysacha)

‘Ružice’ od lisnatog tijesta i jabuka

Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • 2 crvene jabuke
  • Sok polovice limuna
  • 3 žlice džema od breskve ili marelice
  • Cimet
  • Šećer u prahu za dekoraciju

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine.
  • Veću posudu napunite s malo vode i ulijte limunov sok.  Jabuke dobro operite, narežite na pola i pažljivo izvadite sredinu. Režite ih na što tanje, podjednake kriške.  Kratko propirjajte jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale. Kad voda zavrije, maknite ih s vatre i pustite da se ohlade.
  • Razvaljajte komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrudite se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razrežite na šest dugih traka. Premažite svaku traku džemom.
  • Jabuke ocijedite i ravnomjerno rasporedite uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad ruba tijesta. Pospite ih cimetom po želji. Preklopite tijesto na pola po širini. Tako ćete osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu. Zarolajte ih potom i položite u kalupe za muffine.
  • Pecite otprilike 40 minuta i provjeravajte nekoliko puta. Ako vidite da su vaše ‘ružice’ brzo poprimile boju s gornje strane, prekrijte ih folijom. Kada su zlatne i pečene, izvadite ih i nakon hlađenja posipajte šećerom u prahu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bonapple (@bonapplebakery)

GastroReceptiJutros želimo doručkovati 'ružice' od lisnatog tijesta i jabuka! Evo kako ih...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj