Kako napraviti slatku i kremastu verziju palente sa svježim voćem za doručak?

Jeste li probali palentu u slatkoj verziji?

Palenta ili kukuruzna krupica može biti glavno jelo ili prilog, a iako je u prošlosti imala epitet siromašnog jela, danas se može pronaći u svim restoranima kao prilog mesnim i ribljim jelima, a postoji milijun načina kako raznim dodacima ovo naizgled jednostavno jelo možete poslužiti u bilo kojoj prigodi.

Na našem području palenta se jede za doručak uz dodatak mlijeka ili kiselog vrhnja, međutim, mi ćemo vam danas otkriti recept za topli doručak koji jako jednostavno možete napraviti i promijeniti svoju svakodnevnu rutinu pripremanja najvažnijeg obroka u danu. Riječ je o kremasto-slatkoj verziji palente kojoj možete nadodati bilo koje voće i orašaste plodove.

@sarahgoesgreene

Što vam je potrebno?

Palentu spremite kao što inače radite, umjesto vode, napravite je i s mlijekom u omjeru 50:50, sami izaberite rjeđu ili gučšću teksturu (oko 3 šalice vode i 3 šalice mlijeka, 2 do 3 šalice kukuruzne krupice, prstohvat soli). Nakon što ste je makli sa štednjaka, u palentu umiješajte 2 do 3 žličice smeđeg šećera i ekstrakt vanilije.

Palentu prebacite u posudice, prelijte mlijekom u koje ste dodali malo vrhnja za kolače, na vrh stavite svježe voće po izboru. Pospite nasjeckanim orašastim plodovima koji će poboljšati okus, ali i teksturu jela.

*Za manje kaloričnu i zdraviju verziju, koristite javorov sirup ili med umjesto šećera i izbjegnite vrhnje u mlijeku.

GastroReceptiKako napraviti slatku i kremastu verziju palente sa svježim voćem za doručak?

Facebook

99,687FanovaLajkaj