Kišu i niske temperature tjeramo ovim Aperol Spritz sladoledom!

Jeste ćemo ga za vrijeme ljetnih temperatura, ali i sada kada nam se čini da smo se vratili u siječanj.

Taman kada smo se poveselili pravom proljeću i uživali u iznimno toplim temperaturama, u većinu zemlje vratila se zima. Neki dijelovi Lijepe Naše tako se već danima bijele pod snijegom, a ostatak zemlje je pak okovan stalnim kišama – kako nam je ovakvog vremena već i nakon par dana preko glave, odlučili smo ga barem u mislima rastjerati izradom pravog ljetnog deserta – Aperol Spritz sladoleda!

Aperol Spritz je talijansko omiljeno piće, a proteklih godina iznimno je popularan odabir za uživanje u ljetnim mjesecima. Sada smo pronašli i recept za domaći sladoled s dodatkom Aperola, a koji se poslužuje u efektnim korama naranče. Ova prava hedonistička desertna bomba vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ali Kulaz (@cocktailinparadise)

Domaći Aperol Spritz sladoled

Sastojci:

  • 1 velika naranča
  • 250 grama mascarponea
  • 250 grama krem sira
  • 70 ml svježi sok od naranče
  • 50 ml Aperola
  • 5 žlica meda
  • narančina korica
  • svježa menta

Postupak pripreme:

  • U jednoj posudi pomiješajte mascarpone, krem sir, med i sok od naranče. Dodajte Aperol i naribanu narančinu koricu te sve skupa dobro izmiksajte električnim mikserom.
  • Jednu naranču prepolovite po pola i pažljivo odvojite meso od kore kako biste prazne korice iskoristili kao posudice za sladoled. Ulijte dobivenu kremu u narančine kore i ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati, da se sve dobro stisne.
  • Prije posluživanja ukrasite listom metvice i ušećerenom koricom naranče i uživajte u pravom okusu ljeta!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

GastroReceptiKišu i niske temperature tjeramo ovim Aperol Spritz sladoledom!

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj