Kišu i niske temperature tjeramo ovim Aperol Spritz sladoledom!

Jeste ćemo ga za vrijeme ljetnih temperatura, ali i sada kada nam se čini da smo se vratili u siječanj.

Taman kada smo se poveselili pravom proljeću i uživali u iznimno toplim temperaturama, u većinu zemlje vratila se zima. Neki dijelovi Lijepe Naše tako se već danima bijele pod snijegom, a ostatak zemlje je pak okovan stalnim kišama – kako nam je ovakvog vremena već i nakon par dana preko glave, odlučili smo ga barem u mislima rastjerati izradom pravog ljetnog deserta – Aperol Spritz sladoleda!

Aperol Spritz je talijansko omiljeno piće, a proteklih godina iznimno je popularan odabir za uživanje u ljetnim mjesecima. Sada smo pronašli i recept za domaći sladoled s dodatkom Aperola, a koji se poslužuje u efektnim korama naranče. Ova prava hedonistička desertna bomba vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ali Kulaz (@cocktailinparadise)

Domaći Aperol Spritz sladoled

Sastojci:

  • 1 velika naranča
  • 250 grama mascarponea
  • 250 grama krem sira
  • 70 ml svježi sok od naranče
  • 50 ml Aperola
  • 5 žlica meda
  • narančina korica
  • svježa menta

Postupak pripreme:

  • U jednoj posudi pomiješajte mascarpone, krem sir, med i sok od naranče. Dodajte Aperol i naribanu narančinu koricu te sve skupa dobro izmiksajte električnim mikserom.
  • Jednu naranču prepolovite po pola i pažljivo odvojite meso od kore kako biste prazne korice iskoristili kao posudice za sladoled. Ulijte dobivenu kremu u narančine kore i ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati, da se sve dobro stisne.
  • Prije posluživanja ukrasite listom metvice i ušećerenom koricom naranče i uživajte u pravom okusu ljeta!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

GastroReceptiKišu i niske temperature tjeramo ovim Aperol Spritz sladoledom!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

„Kućna“ verzija brow lifta po prvi puta dostupna je i u Hrvatskoj

Beauty inovacije iz dana u dan, preplavljuju društvene mreže, a itekako je teško, ako ste prava beauty entuzijastica, ne zajahati na isti taj val....

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram