Malo je voća koje toliko asociramo uz hladnije doba godine kao što su to naranče. Ove narančaste bombe vitamina C uskoro će preplaviti naše dućane i tržnice, a savršeno je vrijeme da njima podižemo svoj imunitet, pijemo ih u formi smoothieja i sokova, ali i koristimo u desertima. Miris naranča neodoljivo osvježava, a opet podsjeća na cozy ugođaj Božića. Stoga vam sugeriramo da ove hladne, maglovite dane kada se čini da je zima napokon kako spada pokucala na vrata iskoristite za pripremu jednog kremastog, jednostavnog cheesecakea s narančom.
Ovaj lagani kolač ne traži paljenje pećnice, znat će ga pripremiti i najneiskusniji slastičari, a oduševit će nepce čak i onih najizbirljivijih. Recept vam donosimo u nastavku.
Cheesecake od naranče
Sastojci:
- 100 g mljevenih keksa
- 50 g mljevenih oraha
- 60 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 400 g mascarponea
- 50 g šećera u prahu
- Korica jedne naranče
- 2 žlice soka od naranče
Postupak pripreme:
Pomiješajte kekse i orahe s rastopljenim maslacem. Kalup za tortu promjera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje pa utisnite mješavinu keksa i oraha. Stavite na hlađenje. Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom naranče, a po želji i s dodatnom žlicom likera od naranče. Prebacite kremu u kalup i zagladite pa vratite u hladnjak na barem dva sata. Poslužite dobro ohlađeno te ukrasite tortu narezanim tankim kriškama naranče.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.