Krumpir pečen na ovaj način sigurno ćete obožavati!

Krumpir iz folije kao glavno jelo!

Krumpir je jedna od onih namirnica koju malo tko ne voli, a može se pripremati na veliki broj načina. Iako najčešće kao prilog, krumpir se može poslužiti i kao samostalno jelo, a onaj pečen u foliji s ukusnim dodacima idealna je opcija za večeru. Priprema ne zahtjeva velike kulinarske vještine, a postupak i sve potrebne namirnice donosimo u nastavku:

Sastojci: 

4 velika krumpira
10 dkg pancete
4 dcl milerama
10 dkg mozzarelle
1 režanj češnjaka
maslac
peršin
papar
sol

Priprema:

Krumpir operite, stavite na aluminijsku foliju pa posolite i na svaki krumpir stavite komadiće maslaca.  Zamotajte (svaki posebno) u foliju i pecite 45 minuta na 200 C. Mileram posolite, popaprite i pomiješajte sa sjeckanim češnjakom i peršinom. Pancetu kratko prepržite na tavi pa stavite na papir da se ocijedi. Kada je krumpir gotov, rastvorite ga, prelijte mileramom, dodajte pancetu i komadiće mozzarelle i vratite u pećnicu na nekoliko minuta da se sve skupa zapeče. Poslužite toplo.

GastroReceptiKrumpir pečen na ovaj način sigurno ćete obožavati!

Zastali smo nad iskrenom ispovijesti Ide Prester

Zvižduk. Imitacija poljupca. Sirena automobila koja izaziva jezu. Pogled zbog kojeg zadrhtimo. I onda riječi koje zaleđuju: „Mala, dobra ti je ta haljinica… Ljepotice,...

Facebook

100,860FanovaLajkaj