Limoncello tiramisu: Osvježavajući spoj svih omiljenih ljetnih okusa

Ekstra kremasta verzija mnogima omiljenog deserta.

Do službenog početka ljeta nas dijeli nas otprilike tri tjedna, a nadamo se da će biti sunčana i ispunjena izlascima, toplim noćima i mirisom cvijeća u zraku. Taman kada se podignu temperature te krenu ljetne žege, nama će se otvoriti apetit za osvježavajućim desertima i slatkim ljetnim pićima, a sada smo pronašli recept koji spaja oboje!

Naime, radi se o kolaču koji miriše na jug Italije, a okusom nas odvodi na putovanje Mediteranom. Riječ je o Limoncello tiramisuu, spoju klasičnog talijanskog likera i mnogima omiljenog deserta koji ne traži paljenje pećnice, a izgleda jednako lijepo koliko je i ukusan.

Liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote zaslužni su za ovaj gastro spektakl kojim ćete oduševiti sve goste tijekom sljedećih mjeseci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli eleven30 • food•travel•italia (@eleven30.be)

Limoncello tiramisu

Sastojci:

Za sirup od limoncella:

  • 240 ml likera limoncello
  • 240 ml vode
  • 100 g šećera
  • 180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
  • 40 piškota

Mascarpone krema:

  • 450 g sira mascarpone
  • 350 g vrhnja za šlag
  • 150 g džema od limuna
  • 60 g šećera u prahu

Postupak pripreme:

  • U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi te često miješajte smjesu dok se šećer ne otopi do kraja. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
  • Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag te nakon toga u šlag dodajte šećer u prahu. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascarpone s džemom od limuna. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i limuna.
  • Umočite piškote u sirup od limoncella te ih položite u posudu u kojoj ćete pripremiti kolač. Piškote posložite jednu do druge u red tako da u potpunosti prekrijete dno posude. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna. Preko smjese ponovno stavite piškote umočene u sirup te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.
  • Ukrasite kolač s malo limunove korice ili sitnog voća. Limoncello tiramisu stavite u hladnjak na 4-6 sati ili preko noći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katrin Ha (@katr.in.motion)

GastroReceptiLimoncello tiramisu: Osvježavajući spoj svih omiljenih ljetnih okusa

KLISAB i njihovi mornari prodefilirali pistom Bipa FASHION.HR-a

Druga modna večer na Zagrebačkom velesajmu posjetitelje je odvela na morsku plovidbu. Inspirirani mornarima, turistima i kapetanima, modni dvojac KLISAB predstavio je svoju kolekciju...

Proljetne dane rezervirajte za bottomless brunch s najljepšim pogledom u Zagrebu

Restoran Eateria napravio je gastronomski iskorak i predstavio svoju verziju koncepta koji se već godinama slavi u svjetskim metropolama – bottomless brunch. Među raznovrsnim interpretacijama...

IBeauty Day by Extravagant: Ekskluzivni beauty event u Opatiji

Iva Berišić već 16 godina slovi za jednu od najcjenjenijih make-up umjetnica, poznatu po profesionalnosti i sjajnoj komunikaciji s klijentima, što rezultira besprijekornim make-upom koji...

Facebook

100,860FanovaLajkaj