Ako volite mekana peciva s okusom češnjaka, imamo pravu stvar za vas. Za ukusne štapiće s maslacem i češnjakom trebaju vam:
Za tijesto:
- 1 šalica i 2 žlice tople vode
- 1 1/2 žličica suhog kvasca
- 2 žlice šećera
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 1 3/4 žličice soli
- 3 šalice glatkog brašna
Za premazivanje:
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice suhih začina (bosiljka, timijana, origana)
U posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto, osim brašna. Brašno dodajte postupno i miksajte električnim mikserom s nastavkom za tijesto, sve dok tijesto ne postane glatko i elastično. Tijesto zatim prebacite u drugu posudu koju ste prethodno nauljili, pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena da se diže. Kada se tijesto udvostručilo, izmijesite ga još jednom te na pobrašnjenoj površini izrežite na jednake dijelove i oblikujte u valjke. Posložite ih na papir za pečenje i ponovno ostavite sat vremena da se dižu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite ih 12 – 15 minuta, a dok se kuhinjom širi zamamni miris, pripremite smjesu za premazivanje. Po završetku pečenja štapiće bogato premažite i pustite ih da se ohlade. Šalimo se, uživajte u njima – odmah!