Tako jednostavne, a uvijek tako fine – palačinke su neizostavan recept koji se priprema diljem svijeta u različitim varijacijama. Bile one punjene Nutellom, posipane šećerom, poslužene s borovnicama ili malinama, pečene kao souffle ili pak na tavici, palačinke su nam među najdražim slatkim receptima!
Njihova jednostavna receptura koja uvijek uključuje jaja, mlijeko, šećer i maslac može se obogatiti i prilagoditi na sto načina, a kako vjerujemo da ih itekako dobro znate pripremiti na tradicionalni način, u velikim, standardnim dimenzijama, donosimo vam recept s twistom – kako bi vam ispale sićušne.
Podsjetimo se, trend mini-činkica prije nekoliko je godina žario i palio scenom, a mi smo ga sada odlučili revitalizirati. Pred vama je stoga recept i upute za pripremu slatkih, slasnih mini palačinki koje možete jesti kao one normalne, s preljevima, voćem i posipima ili ih pak poslužiti namočene u mlijeko, kao da se radi o cornflakesu za doručak!
View this post on Instagram
Mini palačinke
- 200 g brašna
- 3 i pol žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 4 žličice šećera
- 300 ml mlijeka
- 1 jaje
- 4 žlice rastopljenog maslaca
Postupak pripreme:
- U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj sve tekuće. Zatim ih spojite u jednu smjesu. Zagrijte tavicu za palačinke na srednje jakoj vatri i premažite ju s malo maslaca.
- S pomoću žlice, nanesite tijesto na tavicu. Jedna žlica daje jednu palačinkicu. Pecite palačinke s obje strane dok lagano ne porumene, oko 45 sekundi sa svake strane. Poslužite ih tople uz dodatke po želji.
View this post on Instagram