Medenjaci koji se tope u ustima…

Mirisni medeni keksići...

Iako se medenjaci smatraju tradicionalnim božićnim keksima, mi ih smatramo idealnom slasticom čim temperature padnu. Uz to što su ukusni, mekani su danima, a u dom donose predivan miris. Medenjake možete oblikovati na različite načine, a u trgovinama možete pronaći raznolike prigodne kalupe za ove mirisne keksiće. U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno te postupak pripreme:

Sastojci:

20 dkg glatkog bijelog brašna
20 dkg integralnog brašna
15 dkg maslaca
5 žlica šećera
3 žlice meda
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 jaja
1 žličica cimeta
sok od pola naranče
korica limuna

Priprema: 

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, sol i cimet te dodajte maslac omekšan na sobnu temperaturu, med, naribanu koricu limuna i sok od naranče. Zajedno miješajte rukama dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Na kraju dodajte dva jaja i sjednite u mekano tijesto. Zamotajte tijesto u najlonsku foliju i ostavite u hladnjaku minimalno tri sata.

Nakon što tijesto izvadite iz hladnjaka ostavite ga na sobnoj temepraturi da se smekša, razvaljajte ga te izrezujte tijesto kalupima. Pleh obložite papirom za pečenje, posložite keksiće te staviti peći 10-12 minuta na 180 C.

Po želji ih možete posipati šećerom u prahu, ukrasiti čokoladnom glazurom, jestivim bojama….

GastroReceptiMedenjaci koji se tope u ustima...

Facebook

99,687FanovaLajkaj