Najfinija čokoladna torta s narančama

Ako žudite za kriškom (ili više njih) ukusne čokoladne torte, imamo idealan recept za vas!

Fina torta od čokolade i naranče jednostavna je za pripremu i ako slijedite recept, uspjeh je zajamčen! Dakle, namirnice koje su vam potrebne za ovu finu tortu od čokolade i naranči su:

Biskvit:
8 jaja
25 dkg šećera
4 žlice oštrog brašna
20 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca
1 prašak za pecivo

Krema:
40 dkg čokolade za kuhanje
1 l vrhnja za kuhanje

Sok od četiri naranče.

Izrada biskvita: Čokoladu i maslac rastopite na pari te pustite da se ohladi. U posebnoj posudi miksajte šećer i žutanjke te postepeno dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem (napomena – ohlađenu), brašno pomiješano s praškom za pecivo, a na kraju dodajte istučene bjelanjke. Smjestu ulijte u kalup i pecite 45 minuta na 180 C.

Izrada kreme: U litru slatkog vrhnja za kuhanje dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi, ali nemojte dopustiti da smjesa zavrije.

Kad je gotov, biskvit ne vadite iz kalupa nego ga, dok je vruć, prelijete sa sokom od četiri cijeđene naranče, a odmah nakon prelijete vrućom kremom. Dakle, na vrući biskvit sok od naranče, a vruću kremu na biskvit.
Tortu ohladite na sobnoj temperaturi te stavite u frižider na 12 sati.

Još nekoliko savjeta i napomena: Pri pečenju možete primjetit da se biskvit diže iznad kalupa – bez panike – kad ga izvadite iz pećnice, sam će se spustiti (ne brinite, neće postati tvrd).
Također, koristite malo kiselije naranče jer se bolje sljube sa bogatim okusom čokolade.

GastroReceptiNajfinija čokoladna torta s narančama

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj