Najhrskaviji topli zalogaji: Bruschette s brie sirom, medom i karameliziranim lukom

Za druženja s prijateljima kada vam se puno ne kuha.

Znate one prilike kada želite pojesti nešto neodoljivo i okusom bogato, ali apsolutno nemate vremena za dugotrajno kuhanje? U takvim situacijama, bilo da se radi o tome da imate neplanirano druženje s prijateljima ili pak sami sebe želite nečime brzinski počastiti, u obzir dolaze samo brzi recepti od par sastojaka. Jedan takav, koji je okusom dekadentno fin, predstavljamo vam danas.

Radi se o slasnom slatko-slanom zalogaju – bruschettama s brie sirom, medom i karameliziranim lukom. Ovaj francuski sendvič s tostiranim kruhom priprema se brzo i lako, a spoj bogatog okusa briea te slatkoće luka i meda daje najljepšu rapsodiju okusa. Uz malo orašastih plodova, narezaka ili grožđa, ovaj snack pretvara se u najfiniji obrok, a evo kako ga pripremiti.

Bruschette s briem, medom i karameliziranim lukom

Sastojci:

  • Narezane i tostirane šnite sourdough kruha
  • 1 veliki luk narezan na tanke ploške
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • Brie sir – cijelo pakiranje
  • Svježe narezan timijan
  • Med za preljev
  • Sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  • Za početak, važno je da pravilno karamelizirate luk. Zagrijte tavu s maslinovim uljem i maslacem na srednjoj vatri te zatim dodajte tanko sjeckani luk i malo soli. Kuhajte, povremeno miješajući oko 20-30 minuta, dok se luk ne karamelizira, odnosno dok ne postane zlatno-smeđ. Ako se smjesa počne previše zgušnjavati, dodajte malo vode. Začinite solju i paprom po ukusu. Kada ste spremili karamelizirani luk, ostavite ga po strani.
  • Narežite tanke šnite sourdough kruha i tostirajte ih ili u pećnici ili u tosteru.
  • Krenite sa slaganjem svojih bruschetta. Prvo na svoj kruh stavite karamelizirani luk i to izdašnu količinu, a zatim na luk narezane ploškice brie sira. Složeni tost stavite u pećnicu na 5 minuta na 180 stupnjeva, samo da se brie malo otopi. Zatim ‘poprskajte’ tost medom i dodajte na vrh svježi timijan. Poslužite toplo i uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gotterí og gersemar (@gotterioggersemar)

GastroReceptiNajhrskaviji topli zalogaji: Bruschette s brie sirom, medom i karameliziranim lukom

Glazbeno – kazališni spektakl Maje Posavec u ZKM-u

U Zagrebačkom kazalištu mladih u rujnu nas očekuje koncert koji nije samo koncert, već glazbeno-kazališni performans. Riječ je o predstavljanju novog projekta Maje Posavec, jedne...

Savršen osmijeh za ljeto: Izbjeljivanje, ljuskice ili smile design – što odabrati?

U potrazi za blistavim osmijehom pred ljeto, mnogi se dvoume između profesionalnog izbjeljivanja zubi https://mbdent.com/hr/usluge/stomatologija/izbjeljivanje-zubi/ , zubnih ljuskica https://mbdent.com/hr/usluge/stomatologija/ljuskice-za-zube/  ili Digital Smile Designa (kreiranja...

Facebook

100,860FanovaLajkaj