Palačinke su uvijek dobra ideja – bilo da se radi o slanoj ili slatkoj verziji. Jednostavna priprema, mali broj sastojaka i raznolike opcije punjenja glavne su odlike ovog popularnog jela. Međutim, ako vam ponekad stajanje kraj štednjaka i pečenje jedne po jedne palačinke nije najomiljeniji scenarij, ovaj recept za palačinku (ili palačinke) pečene u pećnici će vam se sigurno svidjeti.
Potrebno vam je:
3 šalice glatkog brašna
3 šalice mlijeka
3 jaja
2 vanilin šećera
4 žlice rastopljenog maslaca
2 žličice praška ze pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
voće po želji
Priprema:
U zdjeli miješajte jaja i mlijeko pa dodajte sve suhe sastojke (brašno, vanilin šećer, sodu, prašak za pecivo i sol) u koje ste prethodno dodali rastopljeni masalac. Sve dobro umutite mikserom. Na lim za pečenje stavite pek papir, premažite ga maslacem pa izlijte tijesto. Na tijesto rasporedite voće i stavite peći oko 15 minuta na 220 stupnjeva. Poslužite toplo uz omiljeni džem.