Omiljeni Kinder Pingui odsad i u obliku torte kojoj nitko neće moći odoljeti!

Slastica koja će oduševiti i mlade i stare.

Rijetko koja slastica toliko je legendarna kao što je to Kinder Pingui, jednostavna mliječno-čokoladna kremasta pločica koja je davnih dana osvojila javnost. Ovaj omiljeni mali desert najmlađih oduševljava kremastom teksturom i kombinacijom okusa, kao i glazurom od hrskave čokolade koja svemu daje dojam slatkog gastro luksuza. S obzirom da se radi o megapopularnom desertu iz trgovina, zašto ga u 2022. ne biste naučili pretvoroti u veliku tortu za čitavu obitelj, a koja će oduševiti sve generacije?

Donosimo vam provjereni recept za najsočniju Kinder Pingui tortu idealnu za posluživanje nakon nedjeljnog ručka, ali i na rođendanskim slavljima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicolaie Tomescu (@chefnicolaietomescu)

Kinder Pingui torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 9 dag šećera
  • 6 žlica vrele vode
  • na vrh noža soli
  • 12 dag brašna
  • 3 dag kakao praha
  • 1 vrećica praška za pecivo

Preljev:

  • 10 žlica umaka od čokolade (za koktele) ili čokoladnog mlijeka

Krema:

  • 1 l slatkog vrhnja za šlag (bez dodatka šećera)
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice meda
  • 1 vrećica želatine u prahu

Premaz:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 50 ml vode

Glazura:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • 1 žlica kakao praha

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijati na 175°C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje.

Tijesto:

  • Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Bjelanjke zajedno s malo soli čvrsto izraditi. Žumanjke zajedno sa šećerom i vrelom vodom kremasto izmiješati (oko 2–3 minute).
  • Žumanjcima dodati mješavinu brašna i 1/3 snijega od bjelanjaka te mikserom na najnižoj brzini kratko izmiješati. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i metlicom za snijeg umiješati. Ne mikserom, već metlicom! Tijesto izliti u kalup, izravnati i staviti peći oko 40 minuta.
  • Pečeni biskvit ostaviti da se hladi. Jednom ga prerezati i donji dio staviti na tanjur, a oko njega obruč kalupa. Biskvit preliti s pet žlica umaka od čokolade i premazati polovinom kreme.

Krema:

  • Želatinu u prahu preliti sa šest žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu slatko vrhnje zajedno s vanilin šećerom, šećerom i medom čvrsto izraditi. Želatinu staviti na štednjak i na laganoj vatri otopiti. Dodati joj četiri žlice kreme, dobro izmiješati želatinu, lijevati polako u ostatak kreme, neprestano miješajući.

Premaz:

  • Čokoladu sitno narezati. Maslac, ulje i vodu dobro zagrijati. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i nastaviti miješati sve dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi. Zatim premaz razliti po kremi i kolač ostaviti oko 10 minuta u hladnjaku da se hladi. Kolač izvaditi iz hladnjaka i premazati ostatkom kreme. Na kremu položiti biskvit i preliti ga s pet žlica umaka od čokolade.

Glazura:

  • Čokoladu sitno narezati. Maslac i kakao izmiješati i na štednjaku zagrijati. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Glazurom preliti kolač i ostaviti preko noći u hladnjaku. Po želji ukrasiti s razmrvljenim Kinder Pingui čokoladicama.
GastroReceptiOmiljeni Kinder Pingui odsad i u obliku torte kojoj nitko neće moći...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj