Rijetko koja slastica toliko je legendarna kao što je to Kinder Pingui, jednostavna mliječno-čokoladna kremasta pločica koja je davnih dana osvojila javnost. Ovaj omiljeni mali desert najmlađih oduševljava kremastom teksturom i kombinacijom okusa, kao i glazurom od hrskave čokolade koja svemu daje dojam slatkog gastro luksuza. S obzirom da se radi o megapopularnom desertu iz trgovina, zašto ga u 2022. ne biste naučili pretvoroti u veliku tortu za čitavu obitelj, a koja će oduševiti sve generacije?
Donosimo vam provjereni recept za najsočniju Kinder Pingui tortu idealnu za posluživanje nakon nedjeljnog ručka, ali i na rođendanskim slavljima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kinder Pingui torta
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 9 dag šećera
- 6 žlica vrele vode
- na vrh noža soli
- 12 dag brašna
- 3 dag kakao praha
- 1 vrećica praška za pecivo
Preljev:
- 10 žlica umaka od čokolade (za koktele) ili čokoladnog mlijeka
Krema:
- 1 l slatkog vrhnja za šlag (bez dodatka šećera)
- 2 vrećice vanilin šećera
- 3 žlice šećera
- 3 žlice meda
- 1 vrećica želatine u prahu
Premaz:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag maslaca
- 1 žlica ulja
- 50 ml vode
Glazura:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag maslaca
- 1 žlica kakao praha
Postupak pripreme:
Pećnicu zagrijati na 175°C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje.
Tijesto:
- Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Bjelanjke zajedno s malo soli čvrsto izraditi. Žumanjke zajedno sa šećerom i vrelom vodom kremasto izmiješati (oko 2–3 minute).
- Žumanjcima dodati mješavinu brašna i 1/3 snijega od bjelanjaka te mikserom na najnižoj brzini kratko izmiješati. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i metlicom za snijeg umiješati. Ne mikserom, već metlicom! Tijesto izliti u kalup, izravnati i staviti peći oko 40 minuta.
- Pečeni biskvit ostaviti da se hladi. Jednom ga prerezati i donji dio staviti na tanjur, a oko njega obruč kalupa. Biskvit preliti s pet žlica umaka od čokolade i premazati polovinom kreme.
Krema:
- Želatinu u prahu preliti sa šest žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu slatko vrhnje zajedno s vanilin šećerom, šećerom i medom čvrsto izraditi. Želatinu staviti na štednjak i na laganoj vatri otopiti. Dodati joj četiri žlice kreme, dobro izmiješati želatinu, lijevati polako u ostatak kreme, neprestano miješajući.
Premaz:
- Čokoladu sitno narezati. Maslac, ulje i vodu dobro zagrijati. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i nastaviti miješati sve dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi. Zatim premaz razliti po kremi i kolač ostaviti oko 10 minuta u hladnjaku da se hladi. Kolač izvaditi iz hladnjaka i premazati ostatkom kreme. Na kremu položiti biskvit i preliti ga s pet žlica umaka od čokolade.
Glazura:
- Čokoladu sitno narezati. Maslac i kakao izmiješati i na štednjaku zagrijati. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Glazurom preliti kolač i ostaviti preko noći u hladnjaku. Po želji ukrasiti s razmrvljenim Kinder Pingui čokoladicama.