Recept koji spaja najbolje od dva svijeta – meke palačinke i okus tiramisua

Twist na desertne klasike kojih nam nikad nije dosta.

Ako postoje dva deserta na ovome svijetu kojima se uvijek rado vraćamo, onda su to tiramisu i palačinke. Palačinke volimo u sto i jednoj varijaciji – od najobičnijih praznih palačinki sa šećerom pa sve do torti od palačinki. Isto je i s tiramisuom, omiljenim talijanskim desertom koji nam je nadraži u svojoj originalnoj verziji, ali nećemo ga nipošto odbiti ni ako dođe na naš tanjur s kremom od pistacija, malina ili pak kokosa.

U moru viralnih recepata tako smo ovih dana naišli na recept za tiramisu palačinke – kremaste, fluffy i okusno neodoljive. Video koji je sherala Instagram blogerica na svom profilu @margauxthecook odmah nas je oduševio pa smo ga za vas detaljno raspisali u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Doğa Huriye Özkaya (@margauxthecook)

Tiramisu palačinke

Sastojci za kremu:

  • 250 ml vode
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice mlijeka (500 ml)
  • 3 velike žlice brašna
  • 1/2 žlice granuliranog šećera
  • 1-2 kapi vanilije
  • 200 g mascarponea

Sastojci za palačinke:

  • preostala 2 bjelanjka
  • 2 žlice granuliranog šećera
  • 2,5 jušne žlice brašna s vrhovima
  • 1/2 paketića praška za pecivo
  • 3 žlice mlijeka

Postupak pripreme:

  • U hladnoj vodi sve sastojke osim sira dobro promiješajte i potom kuhajte na laganoj vatri. Kad smjesa postigne konzistenciju kreme, ugasite. Kad se malo prohladi dodajte mascarpone. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
  • Bjelanjke i šećer dobro umutite mikserom. Na vrh prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko i nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu za palačinke pecite normalno, na lagano nauljenoj tavi kao na videu u nastavku. Stavite 2 palačinke na tanjur, natopite ih omiljenom kavom i po želji dodajte komadiće čokolade. Prelijte kremom i pospite kakaom.
  • Ako želite, možete slagati palačinke, pa red kreme, pa red palačinki sve dok ne dobijete mali toranj – odnosno tiramisu tortu od palačinki. Ako vam je to pak prekomplicirano, jednostavno prelijte jednu kavom natopljenu palačinku kremom te pospite kakaom. Poslužite ohlađeno i uživajte.

GastroReceptiRecept koji spaja najbolje od dva svijeta – meke palačinke i okus...

Kako biti podrška u trenutku suočavanja s dijagnozom raka dojke?

Mjesec listopad je poseban mjesec jer je posvećen borbi protiv raka dojke. Samim time, vrijeme je kada se diljem svijeta ističe važnost prevencije, ranog...

Za sve fanove ‘Friendsa’: Preslatke jeftine Sinsay jastučnice!

Humoristična serija ‘Friends’ koja je obilježila 1990-e odavno uživa kultni status, a zbog svoje feel-good vibre gledatelji joj se sada već desetljećima stalno iznova...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram