Ako ste mislili da ne postoji jednostavniji i slasniji proljetni kolač od cheesecakea s jagodama, jako ste se prevarili. Naime, pronašli smo recept za kremasti desert s jagodama i čajnim keksima, a za čiju vam pripremu treba nevjerojatnih 15-ak minuta!
Uz samo malo truda i vremena tako u vrlo kratkom roku možete uživati u odličnoj, laganoj slastici koja će se svidjeti i mladima i starima, a izgledom mamiti da se počastite još jednom kriškom više. Slojevi kreme, keksa i jagoda nasjeckanih na komadiće tvore pravu rapsodiju slatkih okusa pa je ovo desert prikladan i za ‘obične’ dane i za slavlja.
Saznajte kako ga pripremiti u nastavku.
15-minutni kolač s jagodama i keksima
Sastojci:
- 300 g petit beurre keksa
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 1 l mlijeka
- 200 g maslaca
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 500 g svježih jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Postupak pripreme:
- Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti s vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.
- Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade jagode željene veličine i poslužiti rezano na kocke.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.