Slatka delicija za sredinu tjedna: Čoko pita od kave i lješnjaka koja će oduševiti vaše nepce

Spoj okusa koje obožavamo.

Zašto bismo se gostili i častili samo vikendima ili nakon kraja radnog vremena u petak? Svaki dan je odličan dan da uživamo u malim životnim radostima, a jedna od većih je i hrana. Baš zato si ne bismo trebali uskraćivati povremeno uživanje u dekadentnim desertima i kolačima koji nam popravljaju raspoloženje već pri prvom zalogaju.

I dok je za čokoladu dokazano da sadrži supstance koji u mozgu aktiviraju hormon sreće i zadovoljstva, što kad vam kažemo da u isti desert možemo staviti i mnogima omiljeni crni napitak, kavu, kao i slasne tostirane lješnjake koji nas podsjećaju na Nutellu? Naime, pronašli smo recept za neodoljivu pitu od prhkog tijesta, čokolade, kave i lješnjaka, a koja je idealan jesenski recept.

Priprema nije ni komplicirana ni dugačka, a svatko tko je ikada radio bilo koji oblik pite znat će napraviti i ovaj kolač idealan za podizanje raspoloženja sredinom tjedna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dee Dine | Healthy Desserts (@greensmoothiegourmet)

Čokoladna pita od kave i lješnjaka

Sastojci:

Tijesto:

  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 30 g šećera u prahu
  • Prstohvat soli
  • 1/4 žličice praška za peciva
  • 2 žlice vode

Krema:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 120 g čokolade
  • 50 ml jake kuhane kave

Postupak pripreme:

  • Sve sastojke za tijesto pomiješajte i rukama umijesite prhko tijesto. Umotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta.
  • Dok se tijesto hladi pripremite nadjev. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg. Čokoladu nasjeckajte na kockice i rastopite na pari. U većoj zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte kavu, rastopljenu čokoladu i lješnjake te kratko izmiksajte. Na kraju nježno špatulom umiješajte snijeg.
  • Ohlađeno tijesto izvadite i razvaljajte ga u krug te prebacite u kalup promjera 22 centimetra. Odrežite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom i ulijte nadjev. Stavite u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva i pecite 30 do 35 minuta. Poslužite uz sjeckane lješnjake koje posipajte po vrhu pite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vegan Chocolate (@before.chocolate)

GastroReceptiSlatka delicija za sredinu tjedna: Čoko pita od kave i lješnjaka koja...

Facebook

99,687FanovaLajkaj