Stigle su prve jagode, a mi od njih radimo najkremastiji mousse

Nisu još to one domaće, ali i dalje smo im se razveselili.

Neki smo dan šećući gradskom tržnicom naišli na prve ovosezonske jagode. Jasno je da to nisu one mirisne i jako slatke svibanjske bobice, ali moramo priznati kako nas je sam pogled na ovaj voćni vjesnik proljeća poprilično razveselio. Velike i rumene, odmah su nas privukle da ih kupimo, a kako nisu dovoljno slatke da bismo ih jeli same, odlučili smo pronaći lagani proljetni recept u koji se mogu savršeno uklopiti.

I tako smo pretražujući internet naišli na ideju o pripremi jagodastog moussea, kremice gotove za čas posla, a koja se topi u ustima. Kao i uvijek, detaljan recept čeka vas u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bonne Maman UK (@bonnemaman_uk)

Mousse od jagode

Sastojci:

  • 300 g svježih jagoda
  • 2 žlice meda ili šećera u prahu
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 list želatine (ili 1/2 žličice želatine u prahu)
  • Sok od pola limuna

Postupak pripreme:

  • Operite i očistite jagode, zatim ih izmiksajte u pire s medom (ili šećerom) i limunovim sokom.
  • Ako koristite list želatine, namočite ga u hladnu vodu 5 minuta. Ako koristite želatinu u prahu, pomiješajte je s 1 žlicom hladne vode i ostavite 5 minuta. Zatim je lagano zagrijte (u lončiću ili mikrovalnoj) dok se ne rastopi, a onda umiješajte u pire od jagoda.
  • Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte vaniliju. Prvo umiješajte bjelanjke u pire od jagoda, a zatim i tučeno vrhnje, koristeći špatulu i lagane pokrete.
  • Rasporedite mousse u čaše i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata. Ukrasite svježim jagodama, mentom ili listićima badema. Uživajte u laganom i osvježavajućem desertu!

GastroReceptiStigle su prve jagode, a mi od njih radimo najkremastiji mousse

Facebook

100,860FanovaLajkaj