Taylor Swift voli cimet rolice jednako koliko i mi, a ovo je njezin najdraži recept

Cimet rolice su nam uvijek dobre, a ako ih odobrava Taylor, onda su nam posebno primamljive

2023. i 2024. su godine koje će kompletno obilježiti Taylor Swift – to je već posve jasno. Od njezine zelene haljine na Zlatnim globusima, preko najprodavanije koncertne turneje svih vremena – Taylor ruši rekorde, pa nas ne čudi da se dosta piše i o tome što ona voli, a što ne voli jesti.

Tako smo u bespućima interneta naišli na recept za cimet rolice koje baš ta pop zvijezda obožava, a kako su nam cimet rolice općenito dosta drage, zašto ih ne pripremiti? Recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli haley d williams (@ifyougiveablondeakitchen)

Cimet rolice po ukusu Taylor Swift

Sastojci za tijesto:

  • 2 i ¼ žličice instant kvasca
  • 2 žlice tople vode
  • ¼ šalice + 1 žlica šećera (1 šalica = 250 ml)
  • 6 većih jaja
  • 4 i ½ šalice prosijanog glatkog brašna + dodatno za valjanje tijesta
  • 1 i ½ žličica soli
  • 340 g maslaca, narezanog na kockice od cca 1 cm

Sastojci za nadjev:

  • 1 šalica pekan oraha
  • 1 i ½ šalica svijetlog smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 2 veća jaja, izmućena s ¼ šalice vode

Sastojci za šećernu glazuru:

  • 1 i ½ šalice šećera
  • 4 žlice maslaca, omekšalog
  • ¼ šalice slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

  • Prvo zamijesite tijesto. U srednjoj zdjeli izmiješajte kvasac, toplu vodu i 1 žličicu šećera te pustite da stoji 5-10 minuta, dok se ne počne pjeniti. Umiješajte jaja.
  • U mikseru, s nastavcima za tijesto za kruh, prvo izmiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte mješavinu jaja i kvasca i miksajte na srednjoj brzini, dok ne dobijete čvrsto tijesto. Dodajte maslac, po nekoliko kockica odjednom, i kad su kockice maslaca dobro izmiješane s tijestom dodajte još par kockica. I tako sve dok ne dodate svu količinu maslaca.
  • Nastavite miksati dok se maslac u potpunosti ne inkorporira u tijesto, a tijesto ne bude svilenkasto, 8-10 minuta. Prebacite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i držite u hladnjaku dok se tijesto ne ohladi i lagano digne, minimalno 2 sata, a idealno preko noći.
  • Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pekan orahe tostirajte u pećnici oko 8 minuta – trebaju zamirisati i dobiti smećkastu boju. Pustite da se pekan orasi ohlade te ih nasjeckajte na sitno. Prebacite ih u srednju zdjelu i umiješajte smeđi šećer i cimet.
  • 2 velika pleha obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenu podlogu stavite tijesto, i razrežite ga na dva jednaka dijela. Radite s jednim dijelom tijesta, a onda s drugim (koje, dok ‘čeka’, treba biti u hladnjaku) – razvaljajte ga u pravokutnik cca 30×40 cm. Prebacite tijesto na pleh za pečenje i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  • Razvaljano ohlađeno tijesto premažite kiselim vrhnjem, ostavivši rub od cca 1 cm. Pospite nadjevom od pekana, šećera i cimeta. Prazne rubove premažite izmućenim jajem. Zarolaj tijesto pa roladu stavite u zamrzivač na 2 sata.
  • Svaku roladu narežite na 12 šnita, posložite ih u pleh s narezanom stranom prema gore. Pokrijte plastičnom folijom i vratite u zamrzivač na najmanje 3 sata, no najbolje preko noći. Izvadite ih iz zamrzivača i držite na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
  • Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Svaku cimet rolicu premažite razmućenim jajem i pecite na sredini pećnice 35-40 minuta dok se dobro ne dignu i ne dobiju zlaćanu boju.
  • Dok se cimet rolice peku, pripremite šećernu glazuru. U srednjoj zdjeli, uz pomoć miksera, izmiksajte šećer, maslac, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok se dobijete gustu, glatku, tekuću smjesu. Glazuru razmažite po pečenim, još vrućim cimet rolicama i nakon toga pustite da se hlade 20 minuta prije posluživanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jeanine Donofrio (@loveandlemons)

GastroReceptiTaylor Swift voli cimet rolice jednako koliko i mi, a ovo je...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram