Iako je Božić prošao, mi i dalje uživamo u omiljenim zimskim okusima. Zaljubljeni smo tako u vruće čokolade, fritule i medenjake, a upravo ove zadnje omiljene keksiće sada možete kušati u tekućoj verziji! Naime, društvenim se mrežama širi recept za najfiniji i najkremastiji gingerbread napitak, a koji želimo iz najdraže šalice ispijati već ove večeri.
Priprema nije komplicirana ni dugotrajna, a užitak svakog gutljaja ovog tekućeg medenog deserta s natruhom đumbira golem – pa si ga priuštite prvom prilikom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Gingerbread vrući napitak
Sastojci:
- 2 i pol šalice mlijeka
- 2 žlice melase
- po ukusu 1/8 žličice muškatnog oraščića
- 1/4 žličice cimeta
- 1 i pol žličica đumbira u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 6 cijelih klinčića
- 50 g smeđeg šećera
- 1 žlica (7 g) kukuruznog škroba
Postupak pripreme:
- U lonac na srednje jakoj vatri stavite mlijeko, 1 žlicu melase, 1/8 žličice muškatnog oraščića, 1/4 žličice cimeta, 1 i pol žličicu đumbira, 2 žličice vanilije, klinčiće, smeđi šećer i prstohvat soli. Pustite da sve skupa zavrije. Smanjite vatru i nastavite kuhati na laganoj vatri. Dok se smjesa krčka, u maloj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob s 1/4 šalice vode ili mlijeka. Dodajte smjesu tekućini koja se kuha I sve skupa jako dobro promiješajte dok se smjesa ne zgusne, otprilike nekoliko minuta kako biste izbjegli sve grudice.
- Prije samog posluživanja procijedite piće i poslužite ga u šalicama ili staklenim čašama, s dodatkom malo šlaga za ukras na vrhu. Uživat ćete u svakom gutljaju!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.