Tiramisu je jedan od onih bezvremenskih gastronomskih klasika koje nam je uvijek drago vidjeti poslužene na stolu. Spoj kremastog mascarponea, laganog okusa kave i prodornog ruma uvijek nas iznova osvoji pa ne čudi da su slastičari kreirali i brojne twistove na ovaj recept.
Tako smo već kušali tiramisu s jagodama i tiramisu s okusom kokosa, a sad je došlo vrijeme i za jednu osvježavajuću inačicu ovog deserta. Naime, pronašli smo recept za tiramisu sa šumskim voćem koje će naše okusne pupoljke uvesti u proljetno doba, a priprema je jednostavna i vrlo brza.
Može li bolje od toga?
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tiramisu sa šumskim voćem
Sastojci:
- 4 jaja
- 8 žlica šećera
- 40 piškota
- 500 g mascarpone sira
- malo ruma
- 300 g šumskog voća
- kakao za dekoraciju
Postupak pripreme:
- Bjelanjke umutite s četiri žlice šećera u čvrsti snijeg, a u drugoj posudi umutite četiri žumanjka s četiri žlice šećera (kuhati sve zajedno na pari dok se šećer ne otopi). U žumanjke dodati mascarpone sir, sve skupa umutiti, a zatim u tu kremu dodati snijeg od bjelanjaka i nježno špatulom povezati dok ne dobijete glatku smjesu.
- Šumsko voće prokuhati s malom žličicom maslaca, vanili šećera i malo ruma. Također, skuhajte kavu i stavite u nju malo ruma, ostavite je da se slegne i ohladi.
- Uzeti piškote i jednu po jednu umakati u tekućinu od kave i ruma. Zatim na pladanj/posudu slagati red piškota, red šumskog voća i red kreme te ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj kolača neka bude krema koju ćete prije posluživanja dodatno posipati s kakaom i zatim ostaviti par sati u hladnjaku da se kolač dobro stegne.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.