Monstera – biljka koja je savršena nadopuna bilo kojem interijeru

Dodajte dozu zelenila u svoj život!

Ako govorimo o najbržim i najlakšim intervencijama u uređenju interijera, onima koji jednostavno mogu transformirati bilo koji prostor i odmah mu podariti novu vibru, biljke su bez dileme najbolja opcija. Odlučite se za one koje neće zahtijevati previše brige i ne morate se previše razmišljati o njihovom održavanju. Jedna od najboljih opcija svakako je Monstera Deliciosa koju kod nas često zovu Filodendron, iako ona ne spada u vrstu filodendrona.

Ova biljka raste u tropskim prašumama u južnom Meksiku, južno od Kolumbije, a često se uzgaja kao ukrasna sobna biljka. Monstera ima prepoznatljive rascijepljene listove koji izgledaju predivno u svim svojim oblicima. Ako joj uvjeti odgovaraju, narast će do pet metara dugačku lozu sa brojnim zračnim korjenima (kada naraste omogućite joj pomagalo kao što je štap ili rešetka na koje će se moći hvatati pri rastu).

Koji joj uvjeti odgovaraju?

Monstera voli sobnu temperaturu 18-22°C i svijetla, ali ne sunčana mjesta te umjereno zalijevanje. Listove biljke povremeno trebate obrisati što će joj omogućiti da “diše”. Zanimljivo je da zimi u prostoriji koja se grije, listovi Monstere imaju funkciju prirodnog ovlaživača zraka, no važno je i napomenuti da roditelji i vlasnici kućnih ljubimaca trebaju biti oprezni jer je ova biljka otrovna, ne samo za mačke i pse, nego čak i za ljude.

Ako niste sigurni treba li vam ova biljka, najbolje je da pogledate domove koji su s Monsterom postigli tropski izgled interijera, a najlakše ćete ih pronaći kroz pretraživanje hashtaga #monsteramonday koji okuplja zajednicu ljudi zaljubljenika na Instagramu u ovu biljku. Samo neke od prizora pogledajte u nastavku i inspirirajte se dozom zelenila u životnom prostoru…

A post shared by Shirley (@lady.monstera) on

A post shared by Tuba (@sweetelishome) on

A post shared by @leafandpaige on

A post shared by SACRAPLANTO (@sacraplanto) on

A post shared by Christine (@gardengroupies) on

A post shared by laicy falstad (@laicy.falstad) on

Jolie dom Interijeri Monstera - biljka koja je savršena nadopuna bilo kojem interijeru

povezano

jolie preporuke

Trending

Facebook

83,216ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte