Nova kolekcija tapeta domaćeg brenda slavi vječnu ljepotu cvijeća

"Dreamhood x Redouté, botanical expression"

Tapete unose u prostor dašak posebnosti, dodaju mu notu osobnosti i autentičnosti te ga gotovo u potpunosti transformiraju dajući mu jednu posve novu dimenziju. Ogoljene zidove zaogrnu u rapsodiju uzoraka i boja, te ih pretvore u pozornicu za pričanje priča. A jednu takvu priču, o neprolaznoj ljepoti i vječitom nadahnuću koji bude biljke u cvatu, priča nova, sanjiva kolekcija tapeta domaćeg brenda Dreamhood Wallpapers iza kojeg stoji dizajnerica Monica Trzun Bosiljkov.

Dizajnerica oživjela stare slike iz 19. stoljeća i udahnula im novi život

Nova kolekcija nosi naziv “Dreamhood x Redouté, botanical expression”, a za njezino je kreiranje Monica pronašla inspiraciju u čudesnim akvarelima belgijskog botaničara i slikara Pierre-Josepha Redoutéa koji je, zahvaljujući svojim minucioznim prikazima ruža, ljiljana i drugog cvijeća iz magičnog vrta francuskog dvorca Malmaison, proglašen najvećim botaničkim ilustratorom svih vremena. “Rafael cvijeća”, kako su odmila prozvali Redoutéa, delikatnost je cvjetova naglašavao bijelom pozadinom, pridajući nevjerojatnu pažnju i najsitnijem detalju, a Monica je u svojoj kolekciji koja se sastoji od pet različitih tapeta odlučila oživjeti te stare slike iz 19. stoljeća i udahnuti im novi život. Digitalnom tehnikom one su pretočene na ekran, a zatim na papir, zadržavajući prepoznatljive Redoutéove boje baš takve kakve jesu, a svaka je tapeta dobila novu, odgovarajuću pozadinu kako bi zaokružila priču.

Kao i sve Dreamhood Wallpapers kolekcije, od početka 2020. godine do sada, i “Dreamhood x Redouté, botanical expression” kreirana je na istim postulatima: održivosti u svakom segmentu poslovanja, premium kvaliteti i eco-friendly materijalima. Svaka tapeta prilagođava se jedinstvenim dimenzijama zidova, a njezino postavljanje (ili skidanje) izuzetno je jednostavno, čak i za početnike. Dreamhood Wallpapers je u svom radu izuzetno posvećen održivosti, od korištenja održivih materijala i ambalaže koja se u potpunosti može reciklirati, pa sve do načina proizvodnje. Tapete se izrađuju od 100% PVC free papira, a boje koje se koriste za izradu ekološki su provjerene i ne sadrže štetne kemikalije. Dreamhood Wallpapers dio su i “Plant-a-Tree” inicijative koja se zalaže za pošumljavanje te pomaže smanjiti karbonski otisak, što znači da se za svaku prodanu tapetu posadi jedno stablo.

Više informacija o Dreamhood Wallpapers tapetama možete pronaći na webshopu ili na službenom Instagram profilu brenda.

FotoPress
Jolie domInterijeriNova kolekcija tapeta domaćeg brenda slavi vječnu ljepotu cvijeća

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram